toate sectiunile

Reţete cu pui: 12 reţete cu pui

15 feb 2013, 45448 afisari

Cum se face reţeta de pui cu smântână, pui cu ciuperci, pui la cuptor, pui cu ananas, salată de pui cu ciuperci şi maioneză şi multe altele afli din cele 12 reţete cu pui ce urmează.

Reţete cu pui: 12 reţete cu pui

Puiul poate fi preparat sub toate formele de la salate, până la cuptor sau grătar. Nu spunem că puiul de ţară nu este cel mai bun, însă când nu avem încotro merge şi cel de la piaţă.

Supa de pui este recomandată în cazul persoanelor răcite, pentru că le grăbeşte vindecarea.

Nu am spune nu nici unei salate de pui cu maioneză şi ţelină care se prepară foarte uşor şi poate fi servită la orice masă.

La fel un grătar de pui, în special din piept de pui, este indicat celor care sunt la cură de slăbire.

Iată 12 reţete cu pui pe care le poţi prepara cu orice ocazie:

1. Reţetă de pui cu smântână şi ciuperci

Ingrediente pui cu smântână şi ciuperci

un piept de pui dezosat

100 ml smântână

6 ciuperci

2 linguri ulei

o linguriţă condimente pui

un cubuleţ unt

sare şi piper

reteta pui

Mod de preparare pui cu smântână şi ciuperci

Spălam pieptul de pui şi îl porţionam. Amestecăm cele două linguri de ulei cu linguriţă de condiment de pui şi întindem compoziţia formată peste bucăţile de pui. Lăsăm puiul condimentat pentru câteva zeci de minute în frigider (cu cât lăsăm carnea de pui mai mult la marinat, cu atât aceasta va fi mai fragedă şi mai gustoasă).

Încingem un grill sau o tigaie teflonată şi punem bucăţile de pui la prăjit. Nu e nevoie să punem ulei în vasul în care le frigem deoarece marianata este cu ulei. Ţinem la foc mediu bucăţile de pui aproximativ zece minute, apoi încercam să le păstrăm calde până când preparăm sosul de smântână şi ciuperci.

După ce am spălat cipercile, le tocam mărunt şi le punem în untul încins. Ţinem ciupercile la călit la foc mediu cinci-zece minute. Nu adăugăm apă, ci le lăsăm să se călească în unt şi în sucul propriu. Adăugăm smântână atunci când s-au înmuiat ciupercile şi amestecăm. Este bine că atunci când adăugăm smântână să luăm vasul de pe foc sau să dăm focul la minim, asta pentru a nu avea surpriza de a ni se brânzi smanatana.

Lăsăm să dea într-un clocot, la foc mic, apoi luăm sosul de pe foc. Dacă ni se pare că sosul este prea subţire, putem adăuga puţină faina şi mai lăsăm câteva minute la foc. Atunci când este gata sosul de smântână şi ciuperci putem fie să punem carnea peste sos şi să le mai lăsăm să fiarbă împreună două-trei minute, fie să punem o porţie de friptură de pui în farfurie şi să turnăm deasupra câteva linguri de sos

2. Reţetă pui cu sos de roşii

Ingrediente pui cu sos de roşii

500 g carne de pui

1 pahar de vin alb

2 pahare de suc de roşii

5-6 căţei de usturoi

oregano şi boia de ardei

sare şi piper

3 linguri ulei de măsline

reteta pui

Mod de preparare pui cu sos de roşii

Carnea bine condimentată o punem la foc mic cu 3 linguri de ulei şi vin.Când a scăzut adăugăm sucul de roşii şi puţină apă dacă este nevoie,să acoperim carnea.

Punem şi usturoiul pisat şi potrivim gustul de sare.Lăsăm să fiarbă la foc mic, până scade sosul şi carnea e bine fiartă.

Punem vasul la cuptor,pentru 15-20 de minute,până se rumeneşte.

Se serveşte presărat cu pătrunjel şi cu mămăliguţa caldă.

3. Reţetă mâncare de pui cu cartofi

Ingrediente mâncare de pui cu cartofi

carne de pui

1 kg cartofi

2 cepe

1 morcov

un ardei gras

suc de roşii (bulion, pasta de tomate)

boia de ardei dulce

foi de dafin

sare, piper

reteta pui

Mod de preparare mâncare de pui cu cartofi

Carnea se pune la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei. Se toarnă câte o ceşcuţă de apă fierbinte din când în când, până când carnea este făcută. Se scoate pe o farfurie iar în tigaie se pune ceapă tăiată mărunt morcovul râs şi ardeiul tocat. Se pune şi bulionul, condimentele şi se mai lasa pe foc 10 minute.Cartofi se curăţa şi se taie mai mari.

Într-o tavă se aranjează carnea, cartofii şi prăjeala. Se mai pune apă (fierbinte), se potriveşte de sare şi restul condimentelor şi se dă la cuptor la foc potrivit pentru 1 oră.

4. Reţetă supă de pui a la grec

Ingrediente supă de pui a la grec

piept de pui

Ceapă

Morcov

Ardei

Ţelină

Verdeaţă: mărar şi pătrunjel

Lămâie

250 g Smântână

2 gălbenuşuri

3 linguri de orez

1 cub de pui

Sare şi piper

reteta pui

Mod de preparare supă de pui a la grec

Se fierbe puiul în apă cu sare, legumele se călesc în 2 linguri de ulei. Când legumele sunt înăbuşite se adăugă peste pui. În apă care fierb se adăugă cubul de pui şi se lasă la fiert.

Când sunt toate fierte, separat batem gălbenuşul cu smântână, luăm un polonic sau 2 din supa caldă şi adăugăm peste smântână, apoi punem totul peste ciorba, dar cu grijă să nu se taie. De preferat este că ciorba să nu fiarbă în clocot în timp ce adăugăm smântână. Se mai lasa pe foc până mai dă o dată în clocot şi este gata.

La final se acreşte cu zeamă de la lămâie şi se adăugă verdeaţă, sare şi piper.

5. Reţete cu pui la cuptor

Ingrediente cu pui la cuptor

Pentru marinata

8 linguri ulei de măsline

2 linguriţe muştar Dijon

1 lingura oţet balsamic

1 linguriţă thym uscat şi mărunţit

1 linguriţă rozmarin uscat şi mărunţit

1 linguriţă zahăr brun

un praf de piper

Pentru legume şi pui

2 lămâi

4-6 pulpe de pui

4 căpăţâni de usturoi, înjumătăţite

1 kg cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cuburi

2 linguri pătrunjel proaspăt tocat

sare

reteta pui

Mod de preparare cu pui la cuptor

Se amesteca toate ingredientele pentru marinata.Se rade coajă de la ½ lămâie şi se pune deoparte, se taie lămâia în jumătate iar zeamă de la una din jumătăţi se stoarce şi se pune în amestecul pentru marinata.Se toarnă marinata peste pulpele de pui şi se lasă peste noapte la rece, acoperite.

Ziua următoare se încălzeşte cuptorul la 200⁰C.Se pun cartofii cu căpăţânile înjumătăţite de usturoi într-o tavă mare şi se toarnă deasupra cea mai mare parte din marinata.Se amestecă uşor apoi se dă totul la copt 20 minute.Dupe cele 20 minute se scoate tava din cuptor şi se adăugă pulpele de pui cu restul de marinata şi 3 jumătăţi întregi de lămâie.Se dă totul la copt 1h – 1h 15 minute până când carnea şi legumele s-au făcut.După ce s-au făcut se scot din cuptor şi se presara cu pătrunjel tocat, coaja rasă de la ½ lămâie şi sare după gust apoi se serveşte.

6. Reţetă plăcintă cu pui şi legume la cuptor

Ingrediente plăcintă cu pui şi legume la cuptor

1 Ou

1 Piept de pui de aproximativ 400 g

Foi de placinta - 900 g

100 ml Ulei de floarea soarelui

1/8 dintr-o Telina mica

1 Ceapa

2 Morcovi

1 catel de Usturoi

1 conserva de rosii cuburi in bulion

1 legatura de Patrunjel

5g de Rozmarin uscat sau proaspat tocat

reteta pui

Mod de preparare plăcintă cu pui şi legume la cuptor

Prepararea sosului de roşii:

Tocaţi mărunt o jumatăte de ceapa şi doi căţei de usturoi. Încingeţi tigaia şi puneţi la călit uşor într-o lingură de ulei. După ce ceapa devine translucidă, adăugaţi roşiile în bulion, amestecaţi şi lăsaţi să scadă bine.

Prepararea plăcinţelelor:

Puneţi la fiert pieptul de pui. Atunci când nu se mai ridică spumă, taiaţi morcovii şi ţelina în bucăţi mari, adăugaţi-le în oală şi lasaţi-le să fiarbă timp de aproximativ 15 minute. Dupa ce s-au fiert, scoateţi legumele si puiul şi lasaţi-le să se răcorească pe o farfurie.

Pasaţi în blender morcovul, ţelina, puiul şi oul, pe care le condimentaţi cu puţină sare şi rozmarin. Tocaţi pătrunjelul mărunt şi adăugaţi-l la compoziţie.

Tăiaţi foile de plăcintă în 3 părţi egale, pe lungime, ungeţi bine cu ulei, adugaţi o lingură de compoziţie şi împachetaţi plăcinta. Atenţie! Foile de plăcintă trebuie păstrate in permanenţă umedeş dacă se usucă, nu mai pot fi folosite.

Tapetaţi o tavă cu hartie de copt, asezaţi plăcinţelele şi dati-le la cuptor, la o temperatura de 200 de grade, pana se rumenesc.

Se servesc calde, cu sos de roşii alături.

7. Reţetă pui cu sos de portocale

Ingrediente pui cu sos de portocale

carne de pui(pulpe si piept)

1 portocală

1 pahar vin

1/2 pahar apă

sare, piper

mărar

ulei de măsline sau unt

garnitură: cartofi sau orez

reteta pui

Mod de preparare pui cu sos de portocale

Carnea de pui se lăsă în apă 30 min . Într-o tigaie se pune uleiul de măsline carnea şi apa apoi se pune capacul şi se lasa să fiarbă până ce scade apă (eu am avut carne de ţara şi am pus mai mult de 1/2 apa ci 1 cana ) şi se lasă până ce începe să se rumenească carnea după ce a prins culoare se adăugă vinul şi sare+ piperul se lasa să dea câteva clocote şi se coate carnea în zeama rămasă se adaugă 50 ml apă şi felii de portocală la fel se lasa să dea câteva clocote şi se opreşte. Se serveşte alături de o garnitură de pireu sau orez şi desigur cu mărar tocat mărunt( după preferinţe pătrunjel).

8. Reţetă pui cu ananas - mâncare chinezească

Ingrediente pui cu ananas

300 g piept de pui dezosat

2 morcovi

1 bucată de ţelină

1 cutie de compot de ananas bucăţi

1 ceapă

2 căţei de usturoi

1 lingura de praf de ghimbir

sos de soia

amidon de porumb

ulei

reteta pui

Mod de preparare pui cu ananas

Se taie pieptul de pui fâşii şi se pune la marinat cu o jumătate de oră înainte de a începe prepararea, împreună cu 2 linguri de sos de soia.

Între timp puteţi să vă curăţaţi legumele, să tocaţi ceapă şi usturoiul mărunt şi să tăiaţi morcovii şi ţelină bastonaşe fine (că beţele de chibrituri).

După ce a trecut jumătatea de oră în care s-a marinat carnea, puneţi o lingură de amidon peste pui, amestecaţi şi apoi prăjiţi bucăţile în ulei. Când acesta este gata se scoate şi se ţine la cald.

Încingeţi wok-ul, adăugaţi ulei şi puneţi toate legumele la prăjit împreună cu ghimbirul până acestea se înmoaie puţin, cam 3-5 min.

Se adăugă conserva de ananas cu zeama cu tot şi 3 ling de sos de soia şi se lasa să fiarbă puţin.

Când s-a evaporat apa se pune şi puiul şi dacă se doreşte că sosul să fie mai gros se mai adaugă o linguriţă de amidon şi se amestecă.

9. Reţetă pui cu măsline

Ingrediente pui cu măsline

300 g piept de pui, tăiat fâşii subţiri;

150 g măsline negre, fără sâmburi, tăiate rondele;

1 lingura ulei de măsline;

1 roşie, decojita, tăiată cuburi mici;

300 ml vin alb sec;

2 linguri pasta de tomate;

1 ardei gras roşu, tăiat cuburi mici;

un praf de sare şi de piper;

un praf de scorţişoară.

reteta pui

Mod de preparare pui cu măsline

Puneţi uleiul într-un wok şi lăsaţi-l să se încingă la foc iute. Adăugaţi pieptul de pui şi condimentaţi-l cu un praf de sare şi de piper. Condimentaţi-l şi cu un praf de scorţişoară, după care rumeniţi-l cca. 5 minute, amestecând din când în când, până când carnea capăta o culoare aurie.

Adăugaţi apoi ardeiul gras, roşiile şi măslinele. Turnaţi deasupra vinul şi lăsaţi să fiarbă 20 de minute, la foc mic, cu un capac deasupra. După ce a fiert carnea, adăugaţi pasta de tomate, lăsaţi să mai fiarbă 1 minut, după care stingeţi focul.

Adăugaţi feliile de lămâie şi amestecaţi, după care adăugaţi jumătate din pătrunjelul tocat şi amestecaţi din nou. Puiul cu măsline este gata, puneţi în farfurie şi mai presaraţi pătrunjel verde pe deasupra. Se poate servi alăturându-i o garnitură de orez sau de cartofi natur.

10. Reţetă pui cu mazăre

Ingrediente pui cu mazăre

2 cutii mari de mazăre

1 piept de pui

3 morcovi

2 rădăcini de patrunjel

2 linguri de suc de roşii

1 ardei gras

3 cepe mari

eventual 1 cartof şi rădăcina de ţelină.

reteta pui

Mod de preparare pui cu mazăre

Se taie ceapă julien şi se căleşte în puţin untdelemn, împreună cu carnea de pui, tăiată cuburi mari. Se adăugă rădacinoasele, tăiate cubuleţe, apoi apă până le acoperă şi sucul de roşii.

Se lasă la fiert aprox 30 de minute, se adăugă mazărea şi se completează cu apă până o acoperă bine. Se fierbe încă 15-20 de minute, la foc mic. În final,se sărează după gust şi se presara cu pătrunjel verde tocat.

11. Reţetă salată de pui cu ciuperci

Ingrediente salată de pui cu ciuperci

un piept de pui fiert

2 borcane ciuperci

castraveţi muraţi

200 grame maioneza făcută în casa

3 linguri smântână

sare şi piper

reteta pui

Mod de preparare salată de pui cu ciuperci

Tocam carnea de pui mărunt. Tăiem ciupercuţele şi castraveţii muraţi, îi lăsăm la scurs şi apoi eliminăm surprusul de apă (riscăm să se tăiem maioneza dacă nu le scurgem bine de apă). Amestecăm bineciupercutele, castraveţii, carnea de pui, maioneză şi smântână, imediat condimentam cu sare şi piper după gust. Aceasta sălăţica am pregătit o pentru Revelion şi s a terminat repede repede! Poftă bună!

12. Reţetă pui cu conopidă

Ingrediente pui cu conopidă

1 pui

o conopidă mică

o ceapă potrivită

2 buc. roşii sau 3-4 linguri bulion

pătrunjel verde

o lingură faina

un praf boia

reteta pui

Mod de preparare pui cu conopidă

Se prăjesc bucăţile de pui în ulei bine încins. Într-o cratiţă se rumeneşte faină, se adăugă ceapă tăiată mărunt, boia de ardei şi se stinge cu apă caldă. Se pune carnea şi se lasa să dea câteva clocote. Se desface conopida în buchetele, se spală şi se prăjeşte puţin. Conopida astfel pregătită se pune peste carne, se adăugă roşii sau bulion de roşii şi se dă la cuptor să scadă. Când mâncarea este gata, se presara cu pătrunjel verde tocat.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
barbatlacratita.ro
bucataras.ro
petitchef.ro
reteteculinare.ro
totuldespremame.ro
all-food.ro
Sursa-foto:
barbatlacratita.ro
bucataras.ro
petitchef.ro
reteteculinare.ro
transavia.ro
all-food.ro
divainbucatarie.ro
skinnytaste.com
cbc.ca
Taguri:
retete, retete cu pui, retete ciocolata, retete tort, lasagna
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • 12 reţete de cupcakes 12 reţete de cupcakes

    Cum se prepară cele mai bune reţete de cupcakes cu ciocolată, cupcakes cu cremă de brânză, cupcakes cu dovleac şi multe altele afli din cele 12 reţete de cupcakes pe care ţi le prezentăm. Vezi cupcakes reteta de bază.

  • Reţete conopidă: 11 reţete cu conopidă Reţete conopidă: 11 reţete cu conopidă

    Reţete conopidă - conopidă pane, conopida cu maioneză, mâncarea de conopidă, conopida cu usturoi, conopida în stil englezesc, conopida în stil raw. Mai multe reţete cu conopidă află din cele 11 reţete cu conopidă pe care ţi le prezentăm

  • Reţete cu avocado: 12 reţete cu avocado Reţete cu avocado: 12 reţete cu avocado

    Avocado este un fruct cu multiple proprietăţi pentru organism. Cum să îl găteşti? Încearcă tartinele cu avocado, salata cu avocado şi ton, sau avocado cu legume proaspete din cele 12 reţete cu avocado pe care ţi le recomandăm în cele ce urmează...

COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!