toate sectiunile

Reţetă simplă: Tartă răsturnată cu mere şi biscuiţi

11 ian 2015, 1495 afisari

O reţetă simplă cu mere şi puţină scorţişoară. În jumătate de oră este gata pentru servit oaspeţii.

Reţetă simplă: Tartă răsturnată cu mere şi biscuiţi

Pentru tartă ai nevoie de următoarele ingrediente

Umplutura

- 3 linguri de unt nesărat

- jumătate de ceaşcă zahăr brun

- 3-4 mere

Blat biscuit

- 1 ceaşcă făină

- trei sferturi ceaşcă zahăr tos

- 1 linguriţă praf de copt

- jumătate de linguriţă bicarbonat de sodiu

- un praf de sare

- jumătate linguriţă scorţişoară

- 5 linguri unt nesărat, tăiat cubuleţe

- jumătate de ceaşcă lapte bătut

Opţional - frişcă sau budincă de vanilie, etc

Mod de preparare

Pentru umplutură: topeşte untul la foc moderat, adaugă zahărul brun, amestecă puţin şi ia cratiţa de pe foc. Pune acest mix în forma de tartă de 25 cm, apoi aranjează merele tăiate felii.

Acum trebuie să faci blatul de biscuiţi amestecând făina cu zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi scorţişoară. Adaugă apoi untul şi amestecă bine. peste se adaugă laptele bătut, amestecând compoziţia.

Adaugă mixul în forma de tartă, apoi bagă la cuptor până se rumeneşte, circa 25 - 30 minute. Răceşte tarta înainte de a servi.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
epicurious.com
Sursa-foto:
publimedia
Taguri:
tarta mere, reteta, lapte
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!