toate sectiunile

Reţetă Kurtos Kalacs ca-n Harghita

2 oct 2014, 3688 afisari

Nu trebuie să rămâi cu poftă de Kurtos Kalacs până ajungi la un târg, îl poţi face şi tu acasă! Iată cum.

Reţetă Kurtos Kalacs ca-n Harghita

Pentru a face un Kurtos Kalacs autentic, ca-n Harghita, ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 1 kg făină

- 200 ml untdelemn

- o linguriţă sare

- 25g drojdie

- 30g zahăr pt aluat

- cca 800 ml lapte

- cca 300 g untură de porc

- 300—400 g zahăr tos pt copt

- nucă pisată sau zahăr

Cum procedezi:

Amestecă drojdia cu zahărul, apoi diluează cu laptele călduţ, după care adaugi sarea, iar la final făina, puţin câte puţin.

Aluatul se amestecă bine, după care se frământă 10 minute. Se adaugă untdelemnul şi se amestecă în continuare până când obţineţi o cocă mai moale decât cea de cozonac.

Pe o masă presărată cu făină se taie aluatul în bucăţi. Tăiaţi câte 3-4 bucăţi la rând, nu toate odată. La un kilogram de făină ies circa 18 bucăţi.

Bucăţile tăiate se întind cu sucitorul felii lungi şi înguste care se rulează pe rolele de copt cumpărate sau improvizate. În cuptorul încins se coc circa 20 de minute, după care se ung cu apă sau unt topit şi se dau prin zahăr şi se mai bagă la cuptor până se rumeneşte zahărul, se caramelizează. Colacii se mai pot da prin nucă pisată, alune, scorţişoară, etc, după preferinţe.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
retetecusecrete.blogspot.ro
Sursa-foto:
publimedia
Taguri:
kurtos kalacs, reteta, desert
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!