toate sectiunile

Rapid şi delicios: Ouă cuiburi la cuptor

31 dec 2014, 2667 afisari

Este un preparat culinar ce poate fi servit la orice masă din zi, iar cei mici vă vor ruga să le mai faceţi şi altădată.

Rapid şi delicios: Ouă cuiburi la cuptor

Dacă ţi-am făcut poftă, atunci ar trebui să afli mai repede reţeta.

Ingrediente

Se folosesc câte ouă doriţi sau atâtea ouă câte persoane servesc masa. Acest aspect este discutabil. Pe lângă ouă mai aveţi nevoie de ceva brânzeturi, după preferinţe şi buzunar, bacon sau prosciutto sau altceva în loc, ceapă verde dacă doriţi, sare, piper şi hârtie de copt.

Cum preparăm ouăle cuiburi sau norişori cu ouă

Se separă gălbenuşurile de albuş, albuşurile se bat bine până când stau liniştite în castron (se fac spumă densă). Adăugaţi ceapa verde tăiată mărunt, sau orice altceva poftiţi să puneţi, sarea, piperul, tipul de şunculiţă pe care l-aţi pregătit şi amestecaţi bine.

Pe hârtia de copt din tavă aşezaţi amestecul cu albuş gen cuib şi faceţi puţin loc pentru gălbenuş în mijloc. După ce albuşul a stat la cuptorul încins circa 3-4 minute, scoate tava şi adaugă gălbenuşul, apoi mai bagă la cuptor pentru alte 2-3 minute. Sunt gata când s-au rumenit uşor. Reţeta poate fi îmbunătăţită în funcţie de imaginaţia pofticiosului. Poftă bună!


Autor:
Carmen Ulian
Sursa-foto:
greenhorngourmande
Taguri:
oua, retete oua, mancare, preparate culinare
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema