toate sectiunile

Gogoşi cu ciocolată - varianta fără coacere

28 ian 2015, 654 afisari

O reţetă de gogoşi cu ciocolată care nu necesită coacere. În plus nici nu trebuie să-ţi faci griji că te vei îngrăşa, cum se întâmplă în cazul gogoşilor clasice.

Gogoşi cu ciocolată - varianta fără coacere

Când spui cuvântul gogoaşă deja simţi că ai pus pe tine câteva grame. În cazul reţetei de faţă lucrurile nu stau aşa. Este vorba de o reţetă sănătoasă ce conţine firbre, proteine, grăsimi sănătoase şi puţină ciocolată.

Ingrediente pentru 8 - 12 bucăţi

- 60 g cacao

- jumătate de cana seminţe chia

- 100 g unt de migdale

- 2 căni şi jumătate de fulgi de ovăz, măcinate ca făina

- jumătate de cană de sirop de arţar

- trei sferturi de cană apă călduţă.

Se macină bine fulgii de ovăz până capătă consistenţa de făină. Se amestecă toate ingredientele, mai puţin apa, într-un castron. Se adaugă apoi apa, puţin câte puţin, până când se adună compoţiţia ca o bilă. Se fac apoi forme de gogoşi şi se lasă la frigider cel puţin 1 oră. Gogoşelele merg de minune cu o cafea aromată sau un suc proaspăt de fructe.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
mindbodygreen.com
Sursa-foto:
mindbodygreen.com
Taguri:
reteta, gogosi, ciocolata, fara coacere
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • Cele mai picante 10 alimente din lume Cele mai picante 10 alimente din lume

    Ne place un antreu bun, dacă aminteşte de mâncarea preferată de acasă sau dacă este un preparat exotic, care ne duce cu gândul la o aventură sălbatică.

  • 10 gustări sănătoase pentru plajă 10 gustări sănătoase pentru plajă

    Nu trebuie să te limitezi doar la sandwichurile de acasă sau comandate, la covrigei sau alte prostioare alimentare, gama pentru gustări pe plajă este mare şi bogată, după cum urmează...

  • 6 specii de flori comestibile 6 specii de flori comestibile

    Până acum, mergeai la florărie doar pentru a cumpara buchete pentru diverse ocazii speciale, dar de acum poţi să mergi ca la piaţă, pentru că unele se şi pot mânca.