toate sectiunile

Desert unicat: Tortul din apă

12 iun 2014, 674 afisari

Arată şi are un gust cum nu ai mai încercat până acum. Asta susţin cei care l-au gustat!

Desert unicat: Tortul din apă

Servit în farfurie seamănă cu mare picătură de apă, dar, de fapt, este vorba de un tort. O invenţie japoneză delicată, precum arată şi cum sună, ce trebuie consumată în 30 de minute pentru a nu se dezintegra.

tort

Inventatorii insistă să ne convingă că este vorba de un tort, deşi noi vedem clar că pare o pungă cu apă. Tortul inedit este o variaţie a celebrului tort de orez, numit shingen mochi. Tortul clasic se prepară din un tip de orez, pudră de soia şi sirop de zahăr brun. Tortul tradiţional este galben şi are o consistenţă gelatinoasă.

tort

În noua formă, mochi este perfect transparent, cu aspect de cristal, realizat din apă adusă din Alpii Japonezi - Muntele Kaikoma, solidificată cât să i se poată da o formă. Desertul poartă numele de mizu (apă) shingen mochi. Este delicat că ţi se topeşte în gură, dar şi în farfurie dacă nu-l consumi în jumătate de oră de la servire.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
rocketnews24.com
Sursa-foto:
kinseiken twitter
Taguri:
desert, tort, apa, ingrediente
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • Reţete tort cu ciocolată: 11 reţete tort cu ciocolată Reţete tort cu ciocolată: 11 reţete tort cu ciocolată

    Învaţă cum să prepari un tort delicios cu ciocolată şi bezea, cu ciocolată şi lămâie, cu ciocolată şi marţipan din cele 11 reţete de tort cu ciocolată pe care ţi le prezentăm acum...

  • 10 reţete de tort diplomat 10 reţete de tort diplomat

    O porţie de tort diplomat merită savurată chiar şi dacă te-ai hotărât să ţii regim. Dacă vrei unul "de dietă" încearcă şi tu una dintre cele zece reţete ce urmează.

  • 13 reţete de tort cu ciocolată 13 reţete de tort cu ciocolată

    Vrei ca prietenele să te invidieze pentru torturile cu ciocolată pe care le faci, atunci încearcă şi serveşte-le şi cele 13 reţete de torturi cu ciocolată ce urmează.

COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!