toate sectiunile

Cum prepari Tarta-soare cu spanac (Poze)

27 dec 2014, 4166 afisari

Ce poate fi mai plăcut ochilor şi papilelor gustative decât o tartă rumenă cu spanac... care arată cum nu se poate mai bine.

Cum prepari Tarta-soare cu spanac (Poze)

Fie că vei gati pentru tine sau pentru prieteni, îţi propunem o reţetă simplă cu spanac, bună ca delicatesă de weekend, dar şi pentru când ai invitaţi la masă. Poţi scoate sau adăuga ce ingrediente doreşti.

Ingrediente aluat:

500 g făină, 90 ml ulei măsline extra virgin, 200 ml vin alb sec, sare.

Ingrediente umplutură:

350 g spanac, 350 g brânză ricotta, 1 ou, 100 g parmezan ras, sare, piper, pesmet.

Mod de preparare:

Ingredientele pentru aluat se amestecă bine până iese o cocă pufoasă şi frumoasă. Acoperiţi-o cu o folie alimentară până faceţi umplutura.

Pentru umplutură se amestecă spanacul, opărit în prealabil şi tocat puţin, cu brânza ricotta. Adăugaţi oul, parmezanul, sarea şi piperul. Amestecaţi bine.

Dezveliţi aluatul pufos şi separaţi-l în două părţi egale. Acestea se vor întinde cu făcăleţul foi pe rotund.

Pe foaia de jos presăraţi pesmet pentru a mai absorbi din zeama umpluturii, atunci când o veţi pune. După ce aţi pus pesmetul adăugaţi umplutura aproape de exterior, în cerc, iar la mijloc sub forma unei bile. Mai puneţi pesmet dacă este cazul, iar apoi presăraţi parmezanul ras. 

tarta

Se acoperă totul cu cea de-a doua foaie rotundă. Închideţi marginile fie cu mâna, fie cu o furculiţă.

tarta

Puneţi un bol în mijlocul foii cât să acopere bila de spanac din interior.

tarta

Cu ajutorul unui cuţit tăiaţi felii foaia de aluat de deasupra, dar lăsaţi o mică distanţă între tăietură şi castron.

tarta

După ce aţi tăiat feliile le răsuciţi, în ce parte doriţi, cât să semene cu un soare la final.

tarta

Dacă doriţi să ungeţi tarta cu ou pe deasupra o puteţi face. Puteţi presăra seminţe decojite, susan, mac, etc. Se ţine la cuptor 30 de minute la 180 de grade Celsius, sau... până când se rumeneşte.

tarta


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
blog.giallozafferano.it
Sursa-foto:
blog.giallozafferano.it
coolinarika.com
Taguri:
reteta, tarta cu spanac, mancare de spanac, preparate culinare
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • 10 reţete cu urzici 10 reţete cu urzici

    Cum este sezonul urzicilor, vă poftim în bucătărie să pregătim cele mai bune reţete cu urzici. Fie că sunt cu usturoi, cu o mămăligă, sub formă de budincă sau supă toate sunt delicioase.

  • Urzica: 7 beneficii ale plantei-medicament Urzica: 7 beneficii ale plantei-medicament

    Considerată o plantă comună, urzica ascunde proprietăţi miraculoase pentru organism. Află de ce ar trebui să o consumi.

  • 5 cele mai bune legume pentru slăbit 5 cele mai bune legume pentru slăbit

    Există vreo legătură între legume şi pierderea în greutate? Ei bine, da. Orice dietă sau expert in nutriţie va fi în măsură să elaboreze un plan din urma căruia să beneficiezi de pe urma legumelor.

COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!