toate sectiunile

Cojile de nuci. Ce proprietăţi au cojile de nuci

4 nov 2014, 22859 afisari

După ce vei citi despre proprietăţile cojilor de nuci nu le vei mai arunca data viitoare.

Cojile de nuci. Ce proprietăţi au cojile de nuci

Cojile de nuci, verzi sau uscate, au un rol benefic asupra organismului uman. La fel de bune sunt miezul de mucă şi frunzele.

Nucile sunt mai nutritive decât carnea, ouăle, laptele, şi de aceea specialiştii le recomandă în anemii, epuizare nervoasă, convalescenţă, etc. Se consumă 4-7 nuci pe zi, pentru a nu suferi apoi de constipaţie, dureri de cap sau spasme stomacale.

Ceaiul din coji de nuci contribuie la subţierea sângelui, îmbunătăţeşte funcţia ficatului, tratează incontinenţa urinară (miez de nucă prăjită la grătar) , tratează micozele, sifilisul, stafilococii, streptococii.

Cojile au efecte antifungice, stimulează tiroida, antiseptice intestinal, antiinflamatoare, calmante, emoliente, cicatrizante, vermifuge, dezinfectante gastro-intestinale, etc.

De asemenea, ceaiul din coji de nuci este indicat persoanelor care au o lipsă de calciu. Este şi bun vitaminizant.

nuci verzi

Coaja uscată a 14 nuci, pisată, se amestecă cu 500 ml ţuică şi se lasă la macerat 70 de zile. Se ia o linguriţă din amestec dimineaţa, înainte de micul dejun.

Leacul le e indicat şi persoanelor cu depuneri de săruri, tromboză, chisturi şi tumori, mastopatii fibromatoase.

Tratarea tusei - se pisează 4 nuci întregi, se amestecă cu o lingură de fructe uscate de soc. Se fierbe amestecul în 500 ml apă, pe foc mic, 15 minute. Se răceste, se strecoară şi se amestecă cu o lingură de miere de albine. Se bea câte o lingură, de trei ori pe zi, timp de 7 zile.

Pentru ulcer stomacal se prepară un ceai din membranele (pereţii care despart miezul nucii) a 4-5 nuci şi 250 ml apă clocotită. Se infuzează o oră în termos, se strecoară şi se bea câte o linguriţă dimineaţa sau înainte de culcare, pe nemâncate.

Diabet, colită, boli ale traiectului digestiv, tiroidoza, hipertensiune - se tratează cu tinctură din membranele uscate. Acestea se pun într-un borcan de 500 ml se pun, pe o treime a lui, tocate mărunt, apoi se umple borcanul cu ţuică şi se lasă la macerat 21 de zile. După stoarcere, se păstrează într-o sticluţă de culoare închisă. Se bea câte o lingură pusă în 100 ml apă, cu 30 minute înainte de masă.

Problemele de tiroidă se ameliorează dacă zilnic se aplică pe gât, în zona tiroidei, 4-5 straturi de frunze verzi, strivite puţin între degete. Se lasă 6-8 ore pe locul bolnav.

Coaja de nucă verde mai poate fi folosită şi pentru a îndepărta negii. Timp de o săptămână, zonele în care sunt prezenţi negii trebuie să fie frecate, timp de trei ori pe zi, cu coaja verde în care sunt învelitele nucile.

Durerile de cap pot fi ameliorate cu un amestec format din miezul a zece nuci verzi, măcinat, o lingură miere şi un pahar de suc natural.

Ceaiul din coji de nuci este un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse.O mână de coji de nucă pot fi puse într-un recipient, este adăugată apă şi pus la foc pentru a da în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie.

Ceaiul din coji de nucă are efect excelente impotriva ulcer. Se prepara o infuzie din membranele uscate a 5-6 nuci şi o cană de 250 ml de apă clocotită. Se lasă într-un termos o oră, apoi se strecoară şi se ia câte o linguriţă dimineaţa pe stomacul gol.

Pentru oboseală, imunitate scăzută, boli de stomac se prepară un sirop din 2 pumni de coji verzi de nucă tocate mărunt, şi un litru de apă. se pune amestecul pe fos si fierbe 10 minute, apoi se adaugă cateva cuişoare. Se lasă la răcit, se strecoară şi la final se adaugă 1 kg de zahăr tos sau miere de albine. Se toarnă în sticle închise la culoare. Se ia câte o linguriţă de sirop, de 3 ori pe zi, după masă.

nuci

Reţete cu nuci

Tinctura din nuci verzi

Nucile verzi se taie cu un cuţit de inox pe un fund de lemn. Se pun într-un borcan de sticlă, amestecate cu zahăr (un pahar la fiecare 10 nuci). Borcanul se ţine pe geam, la soare, 10 zile, apoi la întuneric, încă 10 zile. După 20 de zile, se adăugă ţuica (pentru adulţi 250 ml la fiecare 10 nuci, pentru copii – 250 ml la fiecare 20 nuci). Se macerează încă două săptămâni, apoi se strecoară. Se administrează pentru vindecarea bolilor traiectului digestiv, dureri de stomac şi pancreas, cu 12-20 minute înainte de masă. Doza pentru adulţi: o lingură; copii până la 5 ani – o linguriţă; copii până la 12 ani – 1,5 linguriţe pe zi.

Tocătura de nuci

33 de nuci se pisează apoi se dau prin maşina de tocat carne. Se pun într-un borcan de 3 l, se acoperă cu ţuica. Se închide vasul etanş, pentru a evita evaporarea alcoolului. Se lasă la soare timp de 40 zile, agitându-se zilnic. Se strecoară printr-un ciorap (dres de femeie), se stoarce bine şi se păstrează în sticlă de culoare închisă la frigider. Se foloseşte pentru tratarea cancerelor, dar şi pentru toate tipurile de helmintiaze (viermi intestinali). Se administrează la fel ca tinctura de nuci verzi.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
frunza-verde.ro
doctor.info.ro
formula-as.ro
Sursa-foto:
publimedia
unica.md
lataifas.ro
Taguri:
coji de nuci, dulceata de nuci, proprietati coji de nuci
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema