toate sectiunile

Carnea este mai sănătoasă decât salata din supermarket!

27 mar 2013, 819 afisari

Aceasta este părerea bacteriologului britanic Hugh Pennington, profesor emerit la Universitatea Aberdeen din Scoţia, exprimată în urma recentului scandal al cărnii de cal.

Carnea este mai sănătoasă decât salata din supermarket!

Pennington a arătat că anumite tipuri de bacterii găsite în pungile cu salata tăiată sunt aproape imposibil de distrus, singura modalitate eficientă fiind gătirea la temperaturi înalte, ceea ce este nu se face cu salata, sau iradierea, opţiune exclusă din start. 

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo

Bacteriologul a făcut referire la focarul de infecţie cu Cryptosporidium, apărut în Marea Britanie şi Scoţia în urma consumului de salată verde, care a afectat 300 de persoane, dar şi la situaţia de anul trecut din SUA, când unul dintre cei mai mari producători şi comercianţi din lume de fructe şi legume proaspete, Dole, a retras de la vânzare în zece state americane salată verde tăiată, ambalată în pungi de plastic, după ce Departamentul de Sănătate Publică a descoperit eşantioane de produse cu bacterii Listeria.

În comparaţie, carnea dezvoltă bacterii care sunt mai puţin dăunătoare şi care, în plus, te "atenţionează" prin mirosul pe care îl dezvoltă. Mai mult, blamata carne de cal este mult mai bună decât carnea de vită pentru că nu conţine celebra bacterie E. coli. 

"De obicei, mai sigur este să mănânci un hamburger decât salata care îl însoţeşte", a conchis profesorul, făcând apel la susţinătorii unei alimentaţii sănătoase să fie mai atenţi la ceea ce mănâncă şi să spele bine verdeaţa chiar dacă pe ambalaj scrie că nu necesită spălare.


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
foodsafetynews.com
Sursa-foto:
foodsafetynews.com
Taguri:
profesor, salata, carne, alimentaţie, bacterii
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!