toate sectiunile

Alimente sănătoase care ar trebui să facă parte din alimentaţia ta

7 iun 2014, 325 afisari

Există alimente pe care ar trebui să le păstrezi în meniul tău datorită proprietăţilor lor. Iată câteva dintre acestea

Alimente sănătoase care ar trebui să facă parte din alimentaţia ta

1. În primul rând carnea roşie - s-a descoperit că grăsimile saturate scad riscul unui atac cerebral. În plus, carnea roşie este bogată în vitamina D, fier şi zinc, conţine acid linoleic ce ajută la scăderea în greutate, dar şi acizi graşi omega 3 şi 6.

2. Untul - este făcut din două treimi grăsimi saturate şi restul grăsimi pure. El este bogat în vitaminele A, E, şi K2 - cu rol important în sănătatea oaselor, mai conţine acid linoleic care ajută, pe lângă arderea grăsimilor, şi la creşterea masei musculare, şi mai conţine şi acizi graşi omega 3. Untul tradiţional este mai sănătos.

ou

3. Gălbenuşul de ou - are colesterol dar dacă este consumat cu moderaţie nu face rău organismului. Corpul nostru are nevoie şi de colesterol pentru a se produce hormoni şi bila acidă pentru digestie. Gălbenuşul de ou se poate consuma împreună cu legume, peşte şi se poate consuma oul întreg.

4. Cafeaua - consumată cu moderaţie nu este nocivă, în cazul în care nu aveţi probleme de sănătate care să va interzică asta. Cafeina are efecte benefice cand nu se face abuz de ea. Stimulează producerea de dopamină şi norepinefrină ce contribuie la îmbunătăţirea stării de spiri, a memoriei, funcţiilor congnitive, ajută la arderea grăsimilor, acţionează asupra sistemului nervos şi asupra metabolismului.

Citeşte mai multe detalii despre ce alimente nu ar trebui să eviţi din meniul tău, pe glamourmagazine.ro


Autor:
Carmen Ulian
Sursa-foto:
Shutterstock publimedia
Taguri:
alimente, sanatate, dieta
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema