toate sectiunile

7 motive să consumi avocado în fiecare zi

15 ian 2015, 3032 afisari

Avocado, căci despre el este vorba, e recunoscut de către experţii în sănătate ca vital şi recomandat spre a fi consumat în fiecare zi!

 7 motive să consumi avocado în fiecare zi

Acest fruct este pătat, de culoare verde închis, brun sau chiar negru, care este bun de mâncat când este puţin moale la atingere.

Iată care sunt cele 7 motive pentru care avocado ar trebui să fie parte din mesele tale zilnice:

1) Avocado este bogat în proteine vegetale uşor asimilabile. Toţi aminoacizii sunt stabiliţi pentru că metabolismul tău să îi asambleze în proteine complete. Acest lucru înlătură o parte din sarcina pancreasului, de la eliberarea de enzime proteolitice pentru lupta împotriva celulelor canceroase, până la descompunerea proteinelor animale.

2) Mâncători de carne, GreenMedInfo a rezumat un studiu care a arătat că mâncatul hamburgerilor cu o felie de avocado a limitat sporirea nivelului trigliceridelor serice! Cei mai învăţaţi cardiologi consideră nivelul trigliceridelor serice ca un indicator mai puternic pentru potenţiale inflamaţii şi boli de inimă decât colesterolul LDL.

Reţete cu avocado: 12 reţete cu avocado

3) Avocado are un conţinut mare de vitamina E naturală, care este un puternic antioxidant şi ajută la prevenirea cancerului. Vitamina E sintetică poate fi toxică.

4) Avocado ajută ficatul să producă glutationa, considerată de toţi experţii în sănătate ca fiind antioxidantul principal. Glutationa, de fapt, reîmprospătează şi reciclează antioxidanţii consumaţi şi cei care provin din alte surse. Magneziul, implicat în peste 300 de procese metabolice, este de asemenea abundent în avocado.

5) Reduce riscul de cancer la sân datorită bogăţiei de luteină, vitamina E şi înaltul conţinut în acizi oleici mononesaturati. Acest lucru a fost validat prin studii. Deci doamnelor, lăsaţi număratul caloriilor şi mâncaţi mai mult avocado.

6) Avocado îmbunătăţeşte sănătatea inimii prin promovarea unui flux sanguin mai bun şi prin coborârea presiunii sanguine, datorită abundentului conţinut de acid oleic.

7) Avocado îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi blochează demenţă. Avocado este al doilea după afine/coacăze negre în ce priveşte favorizarea sănătăţii cerebrale.

Înaltul conţinut în acid oleic al avocado-ului ajută la crearea şi menţinerea mielinei, care protejează sistemul nervos şi creierul. Mielina mai ajută la mărirea vitezei transmisiilor nervilor, ceea ce îi face pe consumatorii de avocado mai alerţi şi mai rapizi mental.

Se recomandă un sfert până la o jumătate de avocado, zilnic. Poate fi utilizat în salate sau sandvişuri sau ca garnitură.

Şi încă ceva... Datorită cojii sale tari şi groase, este unul din alimentele în care pătrund cu greu pesticidele şi restul chimicalelor folosite în agricultură.


Autor:
Dragos Tanase
Sursa:
viataverdeviu.ro
Sursa-foto:
viataverdeviu.ro
Taguri:
recomandare, colesterol, boli, mancare, avocado, fructe
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • Avocado umplut

    Ingrediente pentru 4 portii 2 fructe mari de avocado, 150 g orez cu bobul lunguieţ, 300 g spanac, 2 cepe mici, 2 ciuperci, 400 ml supa de legume, 25 g unt, 100 ml ulei, sare, piper. Preparare Se curaţa ceapa, se taie marunt şi se caleşte în jumatate din cantitatea de

  • Combate depresia cu fructe şi legume Combate depresia cu fructe şi legume

    Fructele şi legumele, consumate în cantităţi mari, reprezintă arme eficiente contra depresiei, fiind asociate cu starea de bună dispoziţie şi cu un risc mai mic de apariţie a demenţei.

  • Afla care sunt cele mai contaminate fructe si legume cu pesticide Afla care sunt cele mai contaminate fructe si legume cu pesticide

    Telina, piersicile, capsunile, merele, murele, nectarinele, ardeiul gras, spanacul, ciresele, napii, cartofii si strugurii sunt alimentele cu un continut ridicat de chimicale.

COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!