toate sectiunile

6 specii de flori comestibile

1 iul 2014, 325 afisari

Până acum, mergeai la florărie doar pentru a cumpara buchete pentru diverse ocazii speciale, dar de acum poţi să mergi ca la piaţă, pentru că unele se şi pot mânca.

6 specii de flori comestibile

Sau, când ai chef să găteşti ceva deosebit, poţi să mergi direct pe un câmp şi să culegi speciile de flori comestibile, fără să-ţi faci griji că poţi suferi ulterior de vreo indigestie:

1) Florile de dovlecel

Aceste flori sunt dulci şi sunt tradiţionale în bucătăria mediteraneană. Pot fi gătite cu mozzarella şi anchoa, umplute cu risotto şi ierburi aromatice, cu pesmet sau ricotta. De regulă, se sotează şi se prăjesc în ulei.

2) Flori de liliac

Au un gust uşor de citrice şi pot fi puţin amărui, însă mierea taie această amărăciune. Mierea cu flori de liliac poate fi savurata pe pâine prăjită sau biscuiţi sau poate fi folosită la brioşe.

3) Petale de trandafir

Trandafirii pot fi mai mult decât o declaraţie de dragoste. Petalele se pot transforma în sirop, ceai sau chiar dulceaţă.

Vezi celelalte 3 specii care se pot mânca, pe dietetik.ro


Autor:
Dragos Tanase
Sursa-foto:
pixabay.com
Taguri:
florarie, flori, piata, bucatarie, gatit, miere, ulei, trandafiri, liliac
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!