toate sectiunile

4 motive pentru care ar trebui să mănânci mai puţin somon

27 iun 2014, 682 afisari

Nimeni nu spune să nu mai consumi peşte, ci dimpotrivă, el este sănătos pentru organismul uman. Cantitatea contează. Iată câteva detalii despre somon.

4 motive pentru care ar trebui să mănânci mai puţin somon

Peştele conţine acizi omega 3 despre care se presupune că ar ajuta funcţiilor creierului. Atât timp cât nu faci abuz de niciun peşte, în general, va fi bine. Specialiştii au cercetat şi au aflat ce se poate întâmpla dacă vei consuma prea mult somon.

1. Beneficiile somonului pentru organism, o poveste pescărească

Studiile arată că somonul este sănătos, dar asta pentru că el este mai bun decât oricare alt animal cu carnea roşie. Specialiştii dau ca alternativă plantele cu proteine şi fără colesterol. Somonul are o carne grasă ceea ce poate conduce spre riscul obezităţii sau diabetului de tip 2.

30 de grame de somon conţin colesterol cât un hamburger. Dar atât timp cât are omega 3 bun pentru organism nu ne mai punem şi alte întrebări. Din nefericire, cercetările arată că o dietă bazată pe peşte cu omega 3 inhibă acţiunea insulinei crescând astfel nivelul zahărului din sânge şi agravează diabetul. Alte studii au arătat că peştii bogaţi în omega 3 cresc volumul de răspândire al cancerului de colon, în comparaţie cu o dietă fără grăsimi.

2. Somonii crescuţi în ferme

Dacă până acum am vorbit de somonul sălbatic, să nu-l uităm nici pe cel crescut în ferme, care este cu mult mai nesănătos decât ruda lui sălbatică.

Somonii din ferme conţin dioxină, pe care o regăsim şi în alte tipuri de carne şi preparate din carne, lactate etc, dar şi alte chimicale care pot cauza cancer şi pot ajuta la dezvoltarea altor afecţiuni.

Un studiu recomandă copiilor, gravidelor sau mamelor tinere să evite consumul de somon de fermă.

somon

3. Mai mult somon pentru oameni înseamnă mai puţin pentru animale

Există o mare competiţie pentru mâncare şi în sălbăticie, chiar şi în mediul acvatic. Atunci când oamenii pescuiesc somonii, celelalte specii rămân cu mai puţină hrană. În regiunile unde predatorii au somonul ca principală sursă de hrană, consumul uman excesiv cauzează atât populaţiei de somon, dar şi de prădători (urşi, orci, vulturi).

4. Fermele de somon înrăutăţesc pescuitul în exces

Există tendinţa de a folosi somonii de acvacultură ca soluţie la problema pescuirii în exces. În acest caz, lucrurile doar sunt agravate. Somonul este un prădător care trebuie să mănânce alţi peşti pentru a supravieţui - anşoa, heringi. Fermierii adună peştii de pradă pentru a-i hrăni pe cei de la fermă, iar acest lucru dă peste cap stocurile pe peşti de pradă de pretutindeni. Aşadar nevoia de peşte pentru hrană pentru o fermă poate conduce la declinul unor specii delicate din mediul marin natural.

De unde poţi procura necesarul de omega 3? Din soia, alune, seminţe de in, nuci, tofu, dovlecei.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
mindbodygreen.com
Sursa-foto:
publimedia
Taguri:
somon, peste, sanatate, motive, carne, studiu, pesti, organism
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!