toate sectiunile

21 de preparate culinare turceşti care merită gustate

21 nov 2013, 72558 afisari

Bucătăria turcească este considerată a fi una dintre cele mai bune şi sănătoase, deoarece este influentata de mai multe culturi şi naţiuni. Pe lângă aceasta, mâncărurile specifice turceşti sunt foarte apreciate de gurmanzi, datorită gustului lor deosebit. Iată în continuare cateva preparate specifice acestei bucătării.

21 de preparate culinare turceşti care merită gustate

1. Baklava

Ce este: un desert specific turcesc, obţinut din aluat de plăcintă umplut cu nuci şi fistic, zahăr şi scorţişoară, însiropat după coacere cu sirop de miere.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

Reţeta.

2. Patlıcan Kebabı

Ce este: carne de vită, roşii, ceapă, ardei iute şi vinete, toate preparate la grătar sub formă de frigărui.

Reţeta.

3. Mercimek Köftesi

Ce este: Chifteluţe vegetale din linte, ceapă verde şi pastă de tomate, fel de mancare ideal pentru vegetarieni şi care merg de minune ca aperitiv sau garnitură.
 

4. Hünkar Beğendi

Ce este: Tocană de miel cu piure de vinete.
 

5. İçli Köfte

Ce este: Carne tocată, ceapă, boabe de grâu, condimente după gust, învelite într-un strat de aluat care apoi se prăjeşte.
 

6. Cacık

Ce este: Supă de iaurt cu castravete, mentă şi piper. Foarte răcoritoare, se serveşte foarte des la masa turcilor, fiind companionul perfect al celorlalte feluri de mâncare care, în general, sunt mai grele.
 

7. Kadayıf

Ce este: Aluat de patiserie tocat foarte fin, acoperit cu sirop şi "înţepat" cu puţină zeamă de lămâie.
 

8. Döner

Ce este: Pui sau porc gătit la foc mic, introdus într-o chiflă, alături de multe legume
 

9. Sarma

Ce este: După cum aţi ghicit deja, varianta turcească a sărmăluţelor în foi de viţă.
 
 
10. Çiğ Köfte

Ce este: Carne de vită gătită cu paastă de tomate, grâu şi usturoi, stropită cu un pic de lămâie.

Reţeta.

11. İskender Kebab

Ce este: Carne tăiată mărunt, aşezată peste pită prăjită, totul stropit cu sos de roşii, acompaniat de puţin iaurt.

Reţeta.

12. Hamsi Tava

Ce este: anşoa prăjit, servit împreună cu rucola şi lămâie.

 

Reţeta.

13. Aslan Sütü

Ce este: Raki, o băutură alcoolică turcească, amestecată cu apă şi gheaţă.

Reţeta.

14. Mercimek Çorbası

Ce este: Supă de linte cu ceapă, morcovi şi boia de ardei.

Reţeta.

15. Kaşarlı Pide

Ce este: Pâine proaspăt coaptă acoperită cu cascaval topit.

Reţeta.

16. Lahmacun

Ce este: Pîine proaspăt coaptă, acoperită cu sos de roşii, sos din carne de miel, piper şi legume. Mai este numită pizza turcească.

Reţeta.

17. Mantı

Ce este: Găluşte de miel sau de vită, acoperite cu un sos picant de iaurt.

Reţeta.

18. Adana Kebab

Ce este: Grill de miel, servit cu legume şi grâu.

Reţeta.

19. Künefe

Ce este: O "gogoaşă" din aluat mărunţit amestecat cu brânză dulce şi acoperită cu fistic şi miere.

Reţeta.

Nicio masă turcească nu este completă fără cafea sau ceai.

20. Türk Kahvesi

Ce este: Cafea turcească, tare, neagră, îndulcită după gust.

Reţeta.

21. Çay

Ce este: Ceai, obţinut prin infuzarea frunzelor atent selcţionate. De obicei se bea cu foarte mult zahăr.

Reţeta.


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
buzzfeed.com
Sursa-foto:
buzzfeed.com
goturkey.com
Taguri:
mancare, retete, turcia
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema