toate sectiunile

13 reţete de tort cu ciocolată

16 feb 2015, 31287 afisari

Vrei ca prietenele să te invidieze pentru torturile cu ciocolată pe care le faci, atunci încearcă şi serveşte-le şi cele 13 reţete de torturi cu ciocolată ce urmează.

13 reţete de tort cu ciocolată

Prea puţine persoane refuză o porţie de tort de ciocolată, cu arome subtile sau puternice de mirodenii, care să îţi mângâie papilele gustative şi toate simţurile de la prima degustare.

Dacă îţi plac dulciurile, atunci nu ai cum să ratezi şi 13 reţete de tort cu ciocolată!

1. Tort cu ciocolată albă şi neagră

tort ciocolata alba si neagra

Pentru tortul cu ciocolată albă şi neagră avem nevoie de:

Blat:

- 6 ouă

- 6 lg zahăr

- 5 lg făină

- 1 lg cacao

- esenţă vanilie

Crema 1 :

- 200 gr ciocolată albă

- 200 ml frişcă lichidă

- esenţă vanilie

Crema 2:

- 200 gr ciocolată neagră

- 200 gr frişcă lichidă

- esenţă rom

- 250gr sirop

- 250 ml zahăr

- apa

- esenţă rom

- 200 gr glazură

- 100 gr ciocolată

- frişcă lichidă

- 50 gr unt

- decor trandafiri (sau orice altceva).

Mod de preparare tort cu ciocolată albă şi neagră:

Se amestecă toate ingredientele de mai sus pentru blat şi se coace la cuptor până se rumeneşte uşor.

Cremele: ciocolata se amestecă cu frişca şi se pune pe foc mic numai până ce se dizolvă ciocolata .Se dă la rece o oră jumătate apoi se spumează cu mixerul la putere mare. La sfârşit se aromatizează cu esenţe.

Siropul se fierbe şi se lasă la răcit, după care se adaugă esenţa de rom.

Blatul răcit se taie în 3 foi: prima foaie se însiropează, se adaugă crema albă, se pune şi a doua foaie presându-se uşor,s e însiropează şi aceasta şi adăugăm a doua cremă .

La sfărşit se pune şi ultima foaie pe care o însiropăm şi îmbrăcăm tortul într-un strat subţire de cremă şi îl ţinem la rece pentru câteva ore.

Peste tortul răcit bine se adaugă glazura din: ciocolata, frişca şi untul se ţin pe foc mic până ce se topesc formând o glazură consistentă.Înainte de a se întări glazura îl decorăm.

2. Tort cu ciocolată şi zmeură

Pentru tortul cu ciocolată şi zmeură avem nevoie de:

- 7 ouă

- 7 linguri zahăr

- 7 linguri făină

- 3 linguri ulei

- 2 linguri lapte

- 1 plic praf de copt

- 1 plic zahăr vanilat

- 500 ml frişcă lichidă

- 200 gr ciocolată neagră

- 200 gr ciocolată cu lapte

- 100 gr zmeură congelată/proaspătă

- cacao pentru decor (optional)

Mod de preparare tort cu ciocolată şi zmeură:

Pentru blat: separaţi ouăle şi bateţi albuşurile cu un praf de sare până devin o spumă, apoi adăugaţi cele 7 linguri de zahăr şi zaharul vanilat continuând să mixaţi apoi pe rând cele 7 gălbenuşuri, uleiul şi laptele, făina şi praful de copt.

Într-o tavă de 30X40 cm se pune o foaie de copt şi se pune amestecul pentru blat. Se coace la cuptorul reîncălzit 20 minute. După coacere se lasă la răcit.

Pentru cremă se bate frişca lichidă bine, se topeşte ciocolata la aburi sau microunde. Ciocolata topită se toarnă uşor peste frişcă , amestecând continuu.

Blatul răcit se taie în 4 fâşii egale de 10 cm care se ung pe rând cu cremă peste care se adaugă zmeura sau ce alt fruct aveţi la îndemână.

Foaia de blat se rulează şi se pune pe un platou sau farfurie, cu crema în sus.

Operaţiunea se repetă, iar la sfârşit se imbracă aceste rulouri în cremă. Se pudrează cu cacao sau fulgi de cocos.

tort ciocolata struguri

3. Tort cu ciocolată şi struguri

Pentru tortul cu ciocolată şi struguri avem nevoie:

- 200 g unt moale

- 150 zahăr pudră

- 1 plic zahăr vanilat

- 5 gălbenuşuri

- 170 g făină

- 1 plic budincă cu gust de vanilie

- ½ plic praf de copt

- 100 g ciocolată rasă

- 100 g nuci măcinate

- 5 albuşuri

- 50 g zahăr

Pentru cremă:

- 500 ml frişcă vegetală

- 2 plicuri zahăr vanilat

- 250 g struguri negri

- 1 linguriţă esenţă de rom

Pentru ornare:

Zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare tort cu ciocolată şi struguri:

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Separat se amestecă făina cu praful de budincă şi praful de copt, se adaugă peste şi spuma de unt peste, iar la sfârşit se pun ciocolata şi nucile.

Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se amestecă în aluatul de mai sus.

Se toarnă aluatul într-o formă detaşabilă acoperită cu hârtie de copt (diametrul de 24 cm) şi se bagă în cuptorul preîncălzit. Se coace 45 de minute.

După ce s-a mai răcit blatul de tort se scobeşte cu o lingură ca un capac, iar bucăţile se fărâmiţează.

Se bate frişca şi se amestecă cu zahărul vanilat, se adaugă adaugă 2/3 din firimituri, strugurii şi esenţa de rom şi se amestecă încet.

Crema de ciocolată se aranjează sub forma unei cupole, iar pe deasupra se presară firimiturile rămase şi zahărul pudră.

4. Tort cu ciocolată Hello Kitty

Pentru tort cu ciocolată Hello Kitty avem nevoie de:

Blat

- 150 gr ciocolată neagra

- 200 gr unt

- 150 gr zahăr

- 5 ouă

- 1 praf de copt

- 200 gr faină

- 3 linguri cacao

- esenţă vanilie

Cremă:

- 250 gr ciocolată neagră

- 250 gr cremă mascarpone

- 100 ml frişcă lichidă

- 2 linguri lichior

Glazura:

- 100 gr ciocolată de lapte ptr topit

- 100 ml frişcă lichidă

Ornamente:

- creion de patiserie din ciocolată şi căpşuni

- bombonele ornamentale din zahăr

- frişcă

Mod de preparare tort cu ciocolată Hello Kitty:

Pentru blat se topeste untul şi se freacă cu jumătate din zahăr şi esenţă de vanilie. Se adaugă treptat ciocolata topită la foc mic şi gălbenuşurile, pe rând. Se pune încet cu o lingură făina deja amestecată cu cacao şi praful de copt. Albuşurile se bat spumă cu zahărul rămas apoi se adaugă în compoziţia de mai sus; se toarna compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care e unsă în prealabil cu puţin ulei şi se lasă la copt 45 min la 180C.

Pentru cremă se topeşte ciocolata, se adaugă frişca şi se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă la racit. Se adaugă crema de mascarpone şi lichiorul, şi se mixează bine. Se lasă la rece.

Pentru glazură se topeşte ciocolata, se adaugă frişca şi se ia de pe foc până se răceste puţin.

Blatul se taie în două, pe orizontal, se pune crema pe partea de jos, se acoperă cu al doilea blat şi se pune glazura de ciocolată. Se lasă la frigider toată noaptea, iar a doua zi se ornează cu frişcă, se face modelul cu creion ciocolată şi de căpşuni de patiserie, şi ornamente decorative din zahăr sau bombonele.

tort ciocolata si bere

5. Tort cu ciocolată şi cu bere neagră

Pentru tortul cu ciocolată şi bere neagră avem nevoie de:

- 150 ml de bere neagră tare

- 75 g de ciocolată neagră (minim 70% cacao)

- 100 g de unt

- 275 g de zahăr brun

- 2 ouă

- 175 g de faină

Glazură

- 100 g de ciocolată cu lapte

- 50 g de unt

- 2 linguri de bere neagră

- 100 g de zahăr pudră

- 50 g de alune prăjite

Mod de preparare tort cu ciocolată şi bere neagră:

Se preîncălzeşte cuptorul. Se pune la topit ciocolata, după care se lasă la răcit. Peste, se adaugă berea, untul şi zahărul pudră, se amestecă bine.

Într-un castron separat, bate untul şi zahărul până devine o cremă pufoasă. Adaugă ouăle unul câte unul şi bate bine. Adaugă sosul de ciocolată cu berea şi amestecă bine până ce se combină totul. La final adaugă făina şi amestecă uşor. Pune aluatul la copt, la foc moale vreme de 30-40 de minute. Este gata când trece testul scobitorii. Scoate tortul din tavă şi lasă-l să se răcească.

Toarnă glazura peste blatul complet răcit şi presară alune măcinate.

6. Tort cu ciocolată şi dulceaţă de cireşe

Pentru tortul cu ciocolată şi dulceaţă de cireşe avem nevoie de:

Blat:

- 300 ml. lapte

- 40 g. cacao

- 180 g. zahăr

- 150 g. unt (moale, la temperatura camerei)

- 3 ouă

- 300 g. făină

- 1 lingură rasă praf de copt

Cremă

- 2 ouă

- 100 g. zahăr

- 75 ml. suc proaspăt de portocale

- 4 foi de gelatină sau 7 g. gelatină granule

- 200 ml. frişcă

- 250-280 g. dulceaţă de cireşe

Sirop:

- sirop de zahăr ars sau în combinaţie cu lichior de cireşe

Glazură şi ornat:

- 200 g. ciocolată cu lapte sau frişcă batută

- figurine: puişori sau iepuraşi

- ouă mici de ciocolată

- fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare tort cu ciocolată şi dulceaţă de cireşe:

Pentru blat, frecati laptele cu cacao şi cu 100 g. zahăr. Daţi amestecul în clocot, şi apoi lăsaţi-l să se răcească.

Ungeţi cu ulei şi presăraţi cu pesmet forma de tort (diametru de 26 cm.) sau doar tapetaţi-o cu hârtie de copt.

Preîncălziti cuptorul la 175 grade C. (foc mediu).

Amestecaţi untul moale cu 80 g. zahăr; încorporaţi treptat ouăle. Turnaţi praful de copt peste făină. Presaraţi făina, alternativ cu laptele cu cacao, peste masa de unt şi ouă.

Frământaţi şi omogenizaţi ingredientele. Turnaţi aluatul în formă şi daţi-l 30 de minute la cuptor.

Scoateţi-l apoi şi lăsaţi-l să se răcească.

Pentru cremă, bateţi ouăle cu zahărul pe baie de abur fierbinte (nu lasaţi să dea în clocot) timp de cca.12-15 minute, sau până când crema capătă consistenţă. Lăsaţi să se răcorească şi apoi turnaţi sucul de portocale.

Înmuiaţi gelatina în apă rece; dizolvaţi-o apoi pe baie de aburi sau la microunde (câteva secunde). Adăugaţi 3 linguri de cremă de ouă, omogenizaţi, apoi amestecaţi-o cu restul de cremă şi lăsaţi să se răcească. Bateţi spumă frişca şi amestecaţi-o cu masa de gelatină şi ouă.

Tăiaţi blatul în trei părţi egale. Însiropaţi fiecare blat cu sirop, pe masură ce asamblaţi tortul. Ungeţi primul blat cu 1/2 din cantitatea de dulceaţă şi cremă, pe al doilea, cu restul de dulceaţă şi cremă, apoi fixati un inel de tort în jurul lor. Puneţi deasupra a treia felie de blat. Lăsaţi tortul peste noapte la frigider, apoi îndepartaţi inelul de tort.

Rupeţi in bucăţele ciocolată, apoi topiţi-o la baie de aburi. Turnaţi ciocolata topită peste tort şi lipiţi figurinele pe margine.

Radeţi ciocolata şi asezaţi în mijloc ouă de ciocolată. Pudraţi totul cu fulgi de cocos, iar la bază folosiţi nuca de cocos.

tort ciocolata si bezea

7. Tort cu ciocolată şi bezea

Pentru tortul cu ciocolată şi bezea avem nevoie de:

Blat

- 300g nuci prăjite şi pisate

- 7 albuşuri

- 250 g zahăr

- 1 lingură de făină

Cremă

- 250g zahăr

- 7 gălbenuşuri

- 4 linguri cacao

- 1 pahar umplut cu cafea limpezită ( merge şi ness)

- 2 linguri făină

- 1 1/2 pachet unt

Mod de preparare tort cu ciocolată şi bezea:

Pentru blat albuşurie se bat spumă, apoi se adaugă zahărul, se amstecă uşor cu nuca şi făina. Se unge tava cu unt, se tapetează cu făină; cred ca merge şi cu hârtie unsă cu unt.

Blatul are cam 1-1,5 cm înălţime; nu creşte, este tare, ca o bezea; se coace cel puţin 30-40 min.la foc potrivit, până se întareste, dar să nu se ardă. Tava e tava mare, de aragaz.

Pentru cremă zahărul se freacă cu gălbenuşurile, se adaugă cafeaua, cacao, făina şi se fierbe în bain-marine, până se face de consistenţa unei ciulama groase.

Dupa ce se răceste se amestecă încet, lingură, cu lingură, cu untul frecat în prealabil. Blatul se taie în două, se pune la mijloc ½ din crema, şi cu restul se imbracă tortul.

Se poate pune deasupra nuci prajite şi tăiate, ciocolată rasă, coajă de portocală confiată.

8. Tort cu ciocolată şi caramel

Pentru tort cu ciocolată şi caramel avem nevoie de:

Caramelul:

- 175 g zahăr

- 3 linguri apă

- 120 ml smântână grasă

- 1 lingurita rasă cu sare de mare

- 120 g unt

Crema:

- 250 g ciocolată

- 160 g unt

- 175 g zahăr

- esenţă de vanilie

- 120 g migdale prăjite şi măcinate

- 5 ouă

Mod de preparare tort cu ciocolată şi caramel:

Pentru caramel: Într-o cratiţă se pune zahărul cu apa, pe foc mic, amestecând continuu, până se topeşte zahărul. Când a căpătat culoarea aurie se ia de pe foc şi se adaugă sarea de mare şi smântâna amestecând mai rapid. Se adaugă apoi untul şi se dă caramelul la răcit.

Crema de ciocolată: Se topeşte ciocolata care se amestecă cu untul şi zahărul şi se iau de pe foc după ce s-au topit. Se adaugă apoi esenţa de vanilie şi migdalele. Peste această compoziţie se adaugă cinci gălbenuşuri, iar albuşurile se păstrează. După ce s-a amestecat bine în compoziţia cu gălbenuşurile, se adaugă uşor şi albuşurile bătute spumă.

Într-o formă de tort de 24 cm se pune o foaie de copt care se unge bine cu unt, după care se toarnă jumătate din compoziţia blatului de ciocolată. Peste, se toarnă şi caramelul care se împrăştie prin compoziţie cu ajutorul unui beţişor. Nu îl întindeţi până la marginea formei.

Se toarnă apoi jumătatea de compoziţie rămasă şi se dă la cuptorul care a fost încălzit în prealalbil, pentru 35 de minute.

După răcire se pudrează cu cacao şi este gata de servire.

tort ciocolata portocale

9. Tort cu ciocolată şi pere

Pentru tortul cu ciocolată şi pere avem nevoie de:

- 1-1,5 kilograme pere

- 500 ml vin alb

- 6 linguri zahăr

- 2 pacheţele zahăr vanilat

- 2 pachete jeleu de fructe

- 600 ml frişcă lichidă

- 6 linguri cacao

- ciocolată rasă

- 2 plicuri întăritor de frişcă

Blat

- 2 ouă

- 125 grame zahăr

- 100 mililitri lapte

- 100 mililitri ulei

- 150 grame făină

- 2 linguri cacao

- 1/2 pacheţel praf de copt

- ciocolată rasă pentru ornat

Mod de preparare tort cu ciocolată şi pere:

Perele se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se pun la fiert în vin cu zahăr şi uahăr vanilat. Se fierb timp de 15-20 de minute. Se scurg şi se lasă la răcit, se păstrează siropul rezultat.

Frişca se bate cu întăritorul şi cu cacaoa.

Pentru blat se bat ouăle cu zahărul şi laptele, până se obţine o cremă densă. Făina se amestecă cu cacaoa şi praful de copt. Se adaugă uleiul şi amestecul de făină.

Compoziţia se toarnă într-o formă cu fund detaşabil, unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 40 de minute.

Blatul se însiropează cu siropul în care au fiert perele, păstrând din acesta cantitatea necesară pentru jeleul de fructe. Peste blatul însiropat se distribuie uniform, pe toată suprafaţa, jumătăţile de pere fierte în vin.

Peste pere se toarnă jeleul de fructe preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj (folosind sirop în care au fiert perele).

Se lasă să se întărească puţin, eventual la frigider, apoi se pune deasupra frişca bătută cu cacaua şi cu întăritorul. Se decorează cu ciocolată rasă.

10. Tort cu ciocolată şi portocale

Pentru tortul cu ciocolată şi portocale avem nevoie de:

- 400 g de ciocolată neagră, amăruie

- 250 g de unt

- 120 ml suc de portocale

- coaja de la 1 portocală

- 6 ouă

- 120 grame de zahăr

- 1 lingură esenţă de vanilie (sau 2 plicuri de zahăr vanilat)

- 120 grame de făină

Glazură:

- 300 grame ciocolată neagră, amăruie

- 300 ml smântână dulce

Decor:

- 1 portocală

- 200 grame de zahăr

Mod de preparare tort cu ciocolată şi portocale

Pentru blat se încălzeşte cuptorul. Se pune ciocolata la topit, peste care se pune untul, coaja de la o portocală şi sucul de portocale. Se lasă apoi la răcit.

Bateţi ouăle cu zahărul, esenţa de vanilie sau zahărul vanilat şi un vârf de cuţit de sare, până când granulele de zahăr se topesc şi ouăle sunt bătute spumă.

Încorporaţi ouăle în ciocolata topită şi răcită. Adăugaţi făina şi încorporaţi-o uşor cu ajutorul unei spatule.

Tapetaţi fundul unei forme de tort cu pereţi detaşabili cu hârtie de pergament. Dacă nu e o formă teflonată, ungeţi-o cu ulei şi pudraţi-o cu cacao pe interior.

Turnaţi coca în formă şi introduceţi-o la cuptor (la 160 de grade Celsius) pentru 25-30 de minute. Verificaţi după 25 de minute cu o scobitoare. Dacă scobitoarea iese curată din blat, înseamnă că e copt. Scoateţi forma din cuptor şi lăsaţi să se răcească.

Pentru glazură Rupeţi ciocolata bucăţi şi puneţi-o într-un vas termorezistent, puneţi smântâna dulce la fiert, la foc mic, într-un alt vas. Turnaţi smântâna dulce fierbinte peste ciocolată. Omogenizaţi bine cu ajutorul unei spatule.

Pentru decor: Tăiaţi felii o portocală.

Puneţi feliile de portocale la fiert, cu apă cât să le acopere.

Fierbeţi feliile de portocală timp de 5 minute. Aruncaţi apa şi înlocuiţi-o cu o cană de apă proaspătă şi 200 de grame de zahăr. Fierbeţi portocalele în sirop timp de aproximativ 10-15 minute, la foc mic. Scoateţi feliile de portocală din sirop şi puneţi-le la scurs.

Crema se toarnă peste blatul răcit, se întinde uniform, după care se decorează cu felii de portocală.

tort cu ciocolata joffre

11. Tort cu ciocolată şi ghimbir

Pentru tortul cu ciocolată şi ghimbir avem nevoie de:

- 250g de unt, tăiat cubuleţe, plus extra pentru uns

- cacao, pentru presărat

- 350g de ciocolată neagră tocată

- 2 linguri vin de ghimbir (poate fi înlocuit cu sirop de ghimbir sau Ginger ale)

- 140g de zahăr fin

- 100g de zahăr muscovado (brun)

- 5 ouă, cu gălbenuşurile separate

- 75g de migdale măcinate

- 1 linguriţă de ghimbir măcinat

- 1 lingură cu vârf gem de ghimbir

Glazura

140g de ciocolată neagra tocată mărunt

150ml de smântână dulce pentru frişcă

25g de unt

2 linguri vin de ghimbir

Mod de preparare tort cu ciocolată şi ghimbir:

Se pune la topit ciocolata împreună cu untul, vinul de ghimbir, până se obţine o textură fină. Se dă la răcit.

Într-un vas se pun ambele tipuri de zahăr cu gălbenuşurile, se toarnă ciocolata topită şi se amestecă până la omogenizare.

Separat, se bat albuşurile spumă, cu puţină sare.

În compoziţia de ciocolată se pun migdalele şi ghimbirul, amestecând bine.

În forma de tort pregătită se pune jumătate de amestec de ciocolată, se adaugă gemul de ghimbir, se vine apoi cu al doilea strat de ciocolată din cea rămasă şi se bagă la cuptorul încălzit. Se lasă la copt pentru 50-60 de minute.

După ce s-a răcit blatul se toarnă şi se întinde glazura pe deasupra.

12. Tort cu ciocolată şi morcovi

tort cu ciocolata

Pentru tortul de ciocolată şi morcovi avem nevoie de:

Blat:

- 4 ouă

- 120 g zahăr brun

- 120 g făină

- 1 linguriţă praf de copt

- 15 g cacao neagră

- 150 g morcovi raşi

- 50 g nucă macinată

- 1 praf de scorţişoară

- 2 linguri ulei floarea soarelui

- 1/4 lingurita esenţă de vanilie

Cremă:

- 350 g cremă de branză – mascarpone

- 175 g zahăr brun

- 175 g ciocolată topită

Sirop:

- 50 ml apă

- 50 ml suc de portocale

- 1 praf scorţişoară

- 30 g zahăr

Mod de preparare tort cu ciocolată şi morcovi:

Pregătim blatul amestecând ouăle cu zahărul într-un vas pe care îl punem apoi la baine-marie. Continuăm sa amestecăm cu mixerul, tinând vasul pe foc (la baine-marie) timp de 10 minute, până începe să se îngroaşe puţin. Îl luăm de pe foc, lăsam sa se răcească puţin apoi adaugam pe rând nucile, uleiul, cacao, scorţişoara, esenţa de vanilie, amestecând după fiecare ingredient în parte, până se omogenizează, iar la final făina amestecată cu praful de copt în prealabil.

Turnăm aluatul într-o formă de tort. Tapetam forma cu lei şi făină sau cu hârtie copt. Coacem blatul la 190°C timp de 30 minute, apoi îl scoatem şi îl lăsăm sa se răcească. Cât timp se răceşte pregătim crema: amestecăm crema de brânză cu zaharul şi esenţa de vanilie, apoi cu ciocolata topită (la baine-marie) şi răcită. Pregătim siropul fierbând ingredientele, apoi îl lăsăm să se răcească. Tăiem blatul de tort în jumătate, îl însiropăm, apoi punem jumătate din crema pe blatul de jos.

Însiropăm şi a doua jumătate de blat, o punem peste cremă, apoi acoperim tortul cu restul de cremă. Pe margine putem decora cu nucă, fulgi de ciocolată, sau ce avem la îndemană. Se lasă la rece 2 ore.

13. Tort cu ciocolată Joffre

Pentru tort cu ciocolată Joffre avem nevoie de:

- 250 gr unt

- 6 ouă

- 250 grame zahăr pudră

- 50 grame cacao

- 100 grame zahăr tos

- 5 linguri de apă

- o lingură (cu vârf) de făină

- merişoare

- ciocolată rasă.

Mod de preparare tort cu ciocolată Joffre:

Într-o cratiţă se pune pudra de cacao cu zahărul tos şi cu cele 5 linguri de apă, iar apoi se pune cratiţa pe foc mic astfel încât compoziţia să se topească şi să devină un sirop gros. Se lasă la răcit.

Se freacă untul spumă cu zahărul pudră, se adaugă cele 6 gălbenuşuri, frecând bine după fiecare dintre ele. Peste această compoziţie se pune siropul de ciocolată, după care se separă: un sfert din compoziţie se păstrează afară, iar restul se dă la rece.

Peste crema de blat se pune lingura de făină şi albuşurile bătute spumă. Compoziţia se toarnă într-o formă de tort, tapetată şi unsă cu elei, şi se dă la cuptorul încălzit, pentru 30-40 de minute.

După ce blatul s-a răcit se presară merişoarele şi crema de ciocolată. Se presară pe deasupra ciocolata rasă.

Încearcă şi tu aceste 13 reţete de tort cu ciocolată şi nu ezita să ne spui ce părere au avut degustătorii!


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
divainbucatarie.ro
fusioncooking.ro
cevabun.ro
dulcegarii-culinare.ro
retete-cochete.ro
Sursa-foto:
divainbucatarie.ro
fusioncooking.ro
desktopia.net
cevabun.ro
bucataras.ro
dietetik.ro
sotiefericita.blogspot.ro
gatesteinteligent.ro
Taguri:
tort cu ciocolata, tort cu ciocolata si portocale, ghimbir, frisca
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!