toate sectiunile

12 reţete de cupcakes

8 nov 2015, 40467 afisari

Cum se prepară cele mai bune reţete de cupcakes cu ciocolată, cupcakes cu cremă de brânză, cupcakes cu dovleac şi multe altele afli din cele 12 reţete de cupcakes pe care ţi le prezentăm. Vezi cupcakes reteta de bază.

12 reţete de cupcakes

Cupcakes sunt mici prăjiturele cu cremă, decoraţiuni, ce are compoziţia unui tort. Ele sunt cunoscute ca nişte mici tortuleţe.

Reţeta de bază pentru cupcakes este:

- 120g unt la temperatura camerei

- 230g zahar

- 3 linguri ulei

- 2 oua mari

- 180g faina

- ½ lingurita praf de copt

- ¼ lingurita sare

- 125ml smantana

- o lingurita extract de vanilie

cupcakes

Preparare

Mai întâi spumam unul şi zahărul până zahărul nu se mai simte în compoziţie. Adăugăm apoi uleiul şi vanilia şi amestecăm bine. Urmează să adăugăm ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare.

Urmează să adăugăm jumătate din smântână, apoi jumătate din cantitatea de făină (cernuta împreună cu sarea şi praful de copt), apoi restul de smântână şi la final restul de făină. Încingem cuptorul la 180 de grade, tapetam tava specială cu hârtiuţe şi le umplem ¾. Cupcakes se coc 15-17 minnute sau până trec testul scobitorii.

Peste, puteţi pune ce cremă doriţi sua le puteţi orna după cum vă spune imaginaţia.

1. Reţetă cupcakes cu ciocolată

Ingrediente cupcakes cu ciocolată

400g de ciocolată

200g de făină

200g de zahăr brun

2 linguriţe praf de copt

6 linguri de cacao

150ml de ulei de floarea-soarelui

400ml de smântână

2 ouă

1 linguriţă extract de vanilie

100ml de apă.

3 linguri de zahăr

cupcakes

Mod de preparare cupcakes cu ciocolată

Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4 şi se tapetează 10 forme de brioşe cu hârtie de brioşe. Se mărunţesc 300g de ciocolată într-un blender.

Într-un vas mare, se pun 200g de făină, 200g de zahăr brun, 2 linguriţe praf de copt, 6 linguri de cacao, 150ml de ulei de floarea-soarelui, 100ml de smântână, 2 ouă, 1 linguriţă extract de vanilie şi 100ml de apă. Se bate totul cu un mixer până se omogenizează, apoi se adaugă 100g de ciocolată mărunţită. Se distribuie în cele 10 forme, apoi se pune tava la cuptor 20 de minute, până când un beţişor înfipt iese curat . Se lasă la răcit, pe un grătar.

Pentru a prepara glazura, se pun bucăţile de ciocolată rămase, 300ml de smântână şi 3 linguri de zahăr într-o cratiţă mică. Se încălzesc treptat amestecând, până când ciocolata se topeşte şi se obţine o glazură omogenă. Se răceşte în frigider până când este destul de tare pentru a fi întinsă peste cupcakes.

2. Reţetă cupcakes cu cremă de brânză

Ingrediente cupcakes cu cremă de brânză

250 gr faina

175 gr zahăr

150 gr ciocolată mărunţita

1 praf de copt

1/2 linguriţă bicarbonat

2 linguri cacao

zahăr vanilat

250 ml lalpte

90 gr unt topit

1 ou

esenţe

Crema

120 gr unt

200 gr crema de brânză Philadelphia rece

200 gr zahăr pudră cernut

cupcakes

Mod de preparare cupcakes cu cremă de brânză

Într-un castron se pun ingredientele uscate, în alt castron ingredientele umede. Se amesteca toate cu mixerul câteva minute. Se pun cu lingura în formele speciale. Se dau la cuptor la 175 grade pentru 15-20 min.

Crema

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Mixam untul cu cremă de brânză până rezultă o spumă. Punem apoi treptat câte o lingură din zahărul pudră. Dăm crema puţin la frigider să se mai întărească, iar apoi o punem peste cupcakes neapărat reci.

3. Reţetă cupcakes cu vanilie

Ingrediente cupcakes cu vanilie

pentru blat:

112 grame faină cu agent de creştere (self raising flour)

112 grame zahăr

112 grame unt

două ouă

o linguriţă de esenţă de vanilie

pentru crema:

500 grame zahăr pudră

250 grame unt

o linguriţă de esenţă de vanilie

o lingură de apă

pentru decor:

zahăr colorat

cupcakes

Mod de preparare cupcakes cu vanilie

Metoda de preparare e atât de simplă încât sigur o să mai repetaţi această reţetă de multe ori.

Aşadar, pentru blat: se pune untul într-un castron şi se introduce în cuptorul cu microunde pentru a se topi timp de 30 de secunde. Într-un castron se cerne faină, se adăugă zahărul, apoi ouăle, untul topit şi esenţa de vanilie şi se amestecă bine cu o lingură de lemn sau cu mixerul. Apoi, cu o lingură, punem compoziţia în formele de hârtie, umplându-le cam pe trei sferturi. Introducem în cuptorul încins la 180 de grade timp de aproximativ 15 minute. Verificăm dacă aluatul este copt cu ajutorul unei scobitori pe care o introducem în mijloc - şi dacă aceasta iese curata - atunci putem scoate tava din cuptor.

Între timp pregătim crema:

într-un castron, amestecăm untul (este bine ca untul să fie la temperatura camerei) cu zahărul pudră, vanilia şi apă până când obţinem o cremă fină.

Când prăjituricile s-au răcit, punem crema deasupra şi decoram

4. Reţetă cupcakes cu mure

Ingrediente cupcakes cu mure

Ingrediente pentru 16 cupcakes (mari) sau 22 mai mici (cum am făcut eu)

100 gr unt

300 gr faina

2 ouă mari

150 gr zahăr

350 ml mure

1 linguriţă es vanilie

1/2 praf de copt

1/2 linguriţă sare

100 ml lapte

Topping:

200 gr crema de brânză

60 gr zahăr

1 lg zahăr vanilat

200 ml frişcă lichidă

1 plic întăritor (dacă e necesar)

Sos mure:

100 gr mure

1 lingura zahăr

cupcakes

Mod de preparare cupcakes cu mure

Mixam untul cu zahărul. Cât?? Eu mai mult de 10 minute nu zăbovesc la treaba asta. Într-un bol amestecăm faină, sarea şi praful de copt. Separat amestecăm ouăle, adică le batem puţin cu ţelul, împreună cu laptele.

Turnam jumătate din compoziţia cu ouă şi lapte peste unt, apoi jumătate din compoziţia de făină şi mixam la viteza mică până la omogenizare. Procedăm la fel şi cu cantităţile rămase.

Murele le spălăm şi le pisam puţin cu furculiţa, aşa încât să iasă zeama din ele. Eu n-am vrut să murdăresc blenderul pentru treaba asta. Adăugăm esenţa de vanilie şi murele zdrobite în compoziţie şi amestecăm uşor cu o spatulă.

Ok, acum că am terminat treaba mai grea, pregătim hârtiuţe pentru cupcakes. Eu am făcut 22 de bucăţi din ingredientele de mai sus, pentru că am vrut porţii mai mici ca să pot mulţumi mai multă lume. Dacă nu aveţi probleme de genul ăsta, puteţi să faceţi şi 16 bucăţi, ce vor ieşi mai mari e drept.

Cuptorul în încălzim la 180 de grade. Umplem formele de cupcakes cu compoziţie până la jumătate (dacă faceţi 22 bucăţele, dacă faceţi standard, le umpleţi 3 sferturi) şi le introduceţi la cuptor pentru 18-20 de minute.

Cât timp lăsăm prăjiturele să se răcească ne apucăm de topping.

Cremă de brânză o mixam cu zahărul pentru 3 minute, adăugăm frişcă treptat şi mixam încontinuu. Adăugăm şi zahărul vanilat. Dacă crema nu se întăreşte suficient, putem să adăugăm un plic întăritor de frişcă. Dăm crema la rece.

Pentru sirop, spălăm murele şi le punem pe foc împreună cu lingura de zahăr. Lăsăm să fiarbă pentru câteva minute după care îl strecurăm şi lăsăm la răcit. Dada, eu de data aceasta nu am vrut să simt/văd seminţe de mure în sos, ci l-am vrut mai fin :P

Când s-au răcit şi prăjiturele şi siropul putem să ne apucăm de ornat. Punem crema pe fiecare cupcakes, îi dăm forma dorită iar deasupra 'stropim' cu puţin sos.

5. Reţetă cupcakes cu pere şi nucă de cocos

Ingrediente cupcakes cu pere şi nucă de cocos

Ingrediente cupcakes - 9 bucăţi

50 gr unt

2 ouă mari

80 gr zahăr

160 ml iaurt gras

100 gr faina

100 gr nucă de cocos

1/2 linguriţă esenţa de rom

1/2 linguriţă sare

1/2 praf de copt

100 gr pere

Decor

200 ml smântână pentru frişcă

1 linguriţă zahăr vanilat

felii de pere

cupcakes

Mod de preparare cupcakes cu pere şi nucă de cocos

Untul moale se mixează cu zahărul până devine ca o cremă, apoi se adăugă ouăle pe rând mixând bine după fiecare.

Separat amestecăm faină cu nucă de cocos, sarea şi praful de copt ajutându-ne de un ţel.

Perele le spălăm bine şi le tăiem cubuleţe, fără să le curăţăm de coajă.

În compoziţia de ouă şi unt adăugăm amestecul de 'prafuri' şi iaurtul, alternativ, şi mixam bine după fiecare adăugare ca să nu rămână cocoloaşe. La sfârşit punem şi esenţa de rom.

Cuptorul îl încălzim la 190 de grade, nici mai mult nici mai puţin. Pregătim tava pentru cupcakes cu hârtiuţe speciale de copt. Punem compoziţia în forme, apoi infingem bucăţile de pere atât cât să fie acoperite de aluat.

Dăm la cuptor pentru 18-20 de minute, timp suficient pt a fi bine coapte. Le scoatem pe un grătar şi le lăsăm la răcit.

Pentru decor mixam bine frişcă rece timp de un minut, adăugăm zahărul vanilat şi continuăm mixarea până capătă consistenţă dorită. Atenţie, să nu mixaţi prea mult pentru că există riscul să se taie frişcă, şi asta clar nu vă doriţi.

Când sunt reci, decoram fiecare cupcake cu frişcă şi câte un mot de pară în vârf.

6. Reţetă cupcakes cu dovleac

Ingrediente cupcakes cu dovleac

Cupcakes:

140 g unt

2 ouă

140 g zahăr

140 g faina

1 linguriţă praf de copt

Scorţişoară

Nucşoara

Esenţa de vanilie

150 g piure de dovleac

Frosting:

250 g unt

300 g zahăr pudră

100 g piure de dovleac

1 linguriţă extract de vanilie

2 linguri lapte

cupcakes

Mod de preparare cupcake cu dovleac

Cupcakes:

Untul moale, ouăle, zahărul, faina amestecată cu praful de copt, piureul de dovleac şi condimentele se pun într-un bol şi se mixează împreună până se omogenizează totul.

Formele pentru muffins se tapetează cu forme din hârtie şi fiecare se umple 2/3. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coc pentru 12-15 minute, la temperatura medie. Se opreşte focul şi se lasa să se răcească.

Frostingul:

Untul aflat la temperatra camerei se mixează până devine cremos, apoi se adăugă zahărul pudră şi se continua mixarea. La sfârşit se adăugă dovleacul,laptele, vanilia şi dacă doriţi, scotisoara.

După ce s-au răcit, se ornează cu frostingul. Eu am pus pe fiecare câte un cubuleţ de dovleac copt şi o linguriţă de caramel.

7. Reţetă cupcakes cu caramele

Ingrediente cupcakes cu caramele

200 g unt moale

tăiat cuburi

200 g zahăr

200 g faina

1 linguriţă praf de copt

3 ouă

1 linguriţă esenţa de vanilie

2 linguri cacao

100 g ciocolată amăruie, tăiată mărunt

18 caramele

8 caramele + 3 linguri lapte

cupcakes

Mod de preparare cupcakes cu caramele

Amestecă zahărul cu untul, până ce se omogenizează bine (cam 5 minute)Adăugă ouăle unul câte unul, amestecând după fiecareAdauga vanilia, praful de copt şi cacao. AmestecaAdauga faina. Amestecă. Pune ciocolată şi amesteca cu o linguraPune compoziţia în forme de brioşe. În fiecare brioşă pune o caramea. din cele 18

Coace 15- 20 minute la 190 C.Răceşte brioşele pe un gratarAmesteca cele 8 caramele cu laptele la foc mic, până ce se topesc şi formează un sos consistent.Pune câte o linguriţă de sos peste fiecare brioşă.

8. Reţetă cupcakes cu morcovi şi cremă

Ingrediente cupcakes cu morcovi şi cremă

Ingrediente-pentru 12 brioşe

1 cup faina

1/2 linguriţă praf de copt

1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriţă scorţişoară

2 ouă

30 ml lapte

1 linguriţă extract d evanilie

1/2 cup zahăr alb

1/2 cup zahăr brun

1/2 cup ulei de floarea soarelui (sau de răpită dacă aveţi)

1 1/2 cup morcov ras fin

1/2 cup alune de pădure prăjite uşor şi zdrobite

cupcakes

Mod de preparare cupcakes cu morcovi şi cremă

Amestecăm faină, praful de copt, bicarbonatul, scorţişoară şi puţină sare într-un bol. În alt bol amestecăm bine ouăle cu zahărul, vanilia şi laptele până se omogenizează şi apoi adăugăm uleiul. Eu am amestecat cu ţelul dar puteţi folosi mixerul dacă nu aveţi chef să faceţi muşchi. Adăugăm apoi mixul de făină şi amestecăm cât să se omogenizeze iar apoi punem şi morcovii şi la sfârşit alunele. Turnam în formele de brioşe căptuşite cu hârtie şi dăm la cuptor 10 minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.

Le mâncăm calde sau reci, eventual cu un mot de cremă făcută din crema de brânză, zahăr pudră, suc şi coajă de lămâie verde deasupra.

Pentru ca acest "cup" este o unitate de volum egala cu 250 de ml cantitatea substantelor exprimata in grame variaza in functie de densitatea lor. Puteti sa transformati in grame asa cum am facut si eu o perioada, sa masurati cu o cana obisnuita de ceai care are tot 250 de ml sau sa va cumparati o cana gradata.

9. Reţetă cupcakes cu spumă de zmeură

Ingrediente cupcakes cu spumă de zmeură

200 gr faina

50 g cacao

125 gr unt nesărat

150 gr zahăr

2 ouă mari

200 ml de iaurt sau lapte

coajă de lămâie

colorant roşu

1 plic zahăr vanilat

sare

1/2 linguriţă praf de copt

2 albuşuri

6-7 lg de zahăr

topping de zmeură

cupcakes

Mod de preparare cupcakes cu spumă de zmeură

Într-un castron, se amestecă faină cu cacao, sarea şi praful de copt. În alt castron se bate cu mixerul untul cu zahărul şi zahărul vanilat, până devine pufos. Se adauga ouăle, câte unul şi se freacă bine după fiecare adăugare. Se adauga şi câteva picături de colorant roşu, coajă de lămâie, iaurtul (sau lapte) şi se amestecă. Se adauga faina şi cacao cernute, sarea şi praful de copt. Se ia din aluat cu ajutorul a doua linguri sau o lingură de îngheţată şi se pune aluat în formele de brioşă. se coace circa 25-30 minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul iese curată.

Scoateţi din cuptor şi lăsaţi să se răcească aproximativ cinci minute înainte de a scoate din forme. Se ornează după preferinţe cu cremă de ciocolată, frişcă...etc. Eu aveam în frigider două albuşuri de ou din care am făcut o spumă cu 6-7 linguri de zahăr şi puţin topping (sau esenţa) de zmeură. Cu pochul am făcut decorul de pe cupcake. Am mai presărat câteva biluţe ornament din zahăr.

10. Reţetă cupcakes cu lămâie şi bezea

Ingrediente cupcakes cu lămâie şi bezea

Ingrediente pentru 10 cupcakes:

- ½ porţie cupcakes reţetă de bază, vezi mai sus reţetă de bază, (cu menţiunea că punem în compoziţie o lingură bună e coajă de lămâie şi ¼ linguriţă esenţa de lămâie pe lângă extractul de vanilie)

- lemon curd (cam o linguriţă pentru fiecare cupcake)

- 2 albuşuri (3 dacă ouăle sunt mici)

- 150 g zahăr tos

- ½ linguriţă extract de vanilie

cupcakes

Mod de preparare cupcakes cu lămâie şi bezea

Mai întâi facem bezeaua: spălăm bine toate instrumentele şi vasul pe care îl folosim, le uscăm şi le degrasam cu un şerveţel îmbibat în suc de lămâie. Grăsimea de orice fel va compromite bezeaua, aşa că mare grijă şi la separarea albuşurilor de gălbenuşuri. Punem apoi zahărul şi albuşurile în vasul de la mixer (dacă e de inox) sau într-o crăticioara sau vas termorezistent şi aşezăm vasul pe o oală în care fierbe apa. Atenţie, apa din oala nu trebuie să atingă vasul, avem nevoie doar de aburi, aşa că ajung 2 degete de apă în oală. Bun! Aşezăm vasul cu ouă peste cel cu apă şi începem să amestecăm fain frumos, la foc mediu, cca 5 minute sau până zahărul este topit complet (dacă luaţi puţină compoziţie şi o frecaţi între degete, nu mai simţiţi granule de zahăr). Luăm compoziţia de pe foc şi batem bezeaua cu mixerul la viteza medie şi având ataşat balonul pentru albuşuri. Mixam cel puţin 3-4 minute, apoi creştem viteza, punem şi vanilia şi amestecăm alte 10-12 minute, până avem o bezea albă, densă, care nu cade de pe lingura şi nici din vas dacă îl întoarcem cu capul în jos asta e un test bun: îţi întorci vasul deaspura capului şi dacă nu îţi cade bezeaua în cap, eşti un cofetar bun… dacă îţi cade, aia e, o să ştii data viitoare Dacă încă mai aveţi bezea în bol după test, o puneţi într-un pos cu vârful stea şi pregătiţi repede cupcakes-urile.

Cupcakes-urile se fac uşurel, vedeţi aici reţetă de bază şi le puteţi coace cu câteva zile înainte şi le ţineţi la congelator până aveţi chef să folosiţi. Avem nevoie apoi de un instrument pentru scoaterea cotorului din mere, pe care îl găsiţi la raionul de accesorii pentru bucătărioara în orice magazin. Aşa, cu instrumentul cu pricina, scoatem miezul din fiecare cupcake, apoi, folosind un pos, umplem locul cu lemon curd, tot folosind un pos. Operaţiunea asta merge foarte repede, aşa că putem trece la bezea şi punem câte un mot de bezea pe fiecare cupcake, apoi, folosind torţa, rumenim frumuşel bezeaua.

11. Reţetă cupcakes cu banane şi ciocolată

Ingrediente cupcakes cu banane şi ciocolată

Pentru cupcakes:

* 3 ouă

* 100 g zahăr

* 100 g ciocolată lapte

* 100 g unt

* 50 ml lapte

* 1 banană

* 1 cană şi jumătate de făină

* 1 praf de copt

* Pentru ornat:

* 200 g ciocolată amăruie

* 300 ml frişcă lichidă

* biluţe de ciocolată

cupcakes

Mod de preparare cupcakes cu banane şi ciocolată

Ciocolată o topim împreună cu untul la foc mic sau la microunde, cum ne este mai uşor. Lăsăm la răcit, apoi adăugăm zahărul şi mixam energic. Urmează ouăle pe rând, mixând foarte bine după fiecare. Când terminăm de mixat ouăle, compoziţia trebuie să-şi fi dublat volumul. Adăugăm banana pasată cu furculiţa.

Dacă nu aveţi mofturoşi prin zonă o puteţi pune tăiată bucatai mai mari.

Turnam laptele, omogenizam şi incorporăm faina amestecată cu praful de copt. Vom obţine un aluat că pentru chec, de consistenţa unei smântâni groase.

Punem aluatul în forme, le umplem pe 3/4 şi dăm la cuptor la foc mediu până se rumenesc, în jur de 20-25 de minute, în funcţie de cuptor. Se scot pe un grătar şi se lasă la răcit.

Crema se prepară înainte de a începe prepararea prăjiturelelor.

Ciocolată se topeşte împreună cu frişcă lichidă. Se dă la frigider pentru câteva ore. Când s-a răcit foarte bine şi s-a întărit se mixează până se obţine o cremă pufoasă şi ciocolatoasa.

Crema obţinută o punem într-un pos şi ornam după preferinţa.

12. Reţetă cupcakes cu fructe de pădure şi mascarpone

Ingrediente cupcakes cu fructe de pădure şi mascarpone

200 g unt, moale

150 ml suc de fructe de pădure

50 ml lapte

200 g zahăr

2 ouă

300 g faina

1 pliculeţ praf de copt

100 g ciocolată amăruie, tăiată mic

Pentru crema:

200 g mascarpone

5- 6 linguri zahăr pudră

colorant alimentar

cupcakes

Mod de preparare cupcakes cu fructe de pădure şi mascarpone

Amestecă bine faină cu praful de copt

Amestecă sucul de fructe cu laptele

Încălzeşte cuptorul la 180 C

Mixează untul cu zahărul câteva minunte, până se formează o cremă. Adăugă ouăle pe rând, amestecând puţin după fiecare.

Pune 1/2 din amestecul de făină şi amesteca numai până se încorporează. Pune lichidele, apoi restul de făină amestecând după fiecare (nu prea mult, ca să nu se ridice prăjiturelele prea mult la copt). În final amesteca uşor şi ciocolată.

Pune coca în hârtii speciale, în tăvi speciale şi coace-le 15 minute la 180 C

Scoate-le pe un grătar de fier şi lasă-le să se răcească bine.

Pentru frosting amesteca mascarpone cu zahăr, apoi coloreaz-o cum îţi place. Ornează prăjiturelele când sunt complet răcite.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
teoskitchen.ro
goodfood.ro
nainakitchen.blogspot.ro
petitchef.ro
gatestecupasiune.ro
dulciurifeldefel.ro
Sursa-foto:
teoskitchen.ro
nainakitchen.blogspot.ro
petitchef.ro
gatestecupasiune.ro
dulciurifeldefel.ro
deliciousasitlooks.com
pitt.edu
Taguri:
retete, retete dulciuri, retete cupcakes, briose, retete tort ciocolata
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • Reţete cu avocado: 12 reţete cu avocado Reţete cu avocado: 12 reţete cu avocado

    Avocado este un fruct cu multiple proprietăţi pentru organism. Cum să îl găteşti? Încearcă tartinele cu avocado, salata cu avocado şi ton, sau avocado cu legume proaspete din cele 12 reţete cu avocado pe care ţi le recomandăm în cele ce urmează...

  • Reţete tort cu ciocolată: 11 reţete tort cu ciocolată Reţete tort cu ciocolată: 11 reţete tort cu ciocolată

    Învaţă cum să prepari un tort delicios cu ciocolată şi bezea, cu ciocolată şi lămâie, cu ciocolată şi marţipan din cele 11 reţete de tort cu ciocolată pe care ţi le prezentăm acum...

  • 11 retete de tort de Sf. Valentin 11 retete de tort de Sf. Valentin

    Se apropie cu pasi repezi si Sfântul Valentin sau Ziua Îndragostitilor, iar daca vrei sa-ti îndulcesti iubitul alege una dintre cele 11 reţete de tort pentru Sf. Valentin.

COMENTARII Comenteaza
  • numelemeu 21 dec 2016

    cupcakes, nu mai stim ce-s alea briose, dafaq...

    « Raspunde
  • ana 31 ian 2015

    @sabina:
    Dupa cantitatile de ingrediente, probabil 12 bucati (o tava de 12 sau 2 de cate 6 bucati). Ar fi trebuit sa specifice la fiecare reteta.

    « Raspunde
  • sabina 7 iul 2014

    si cate portii ies pentru fiecare reteta?

    « Raspunde
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!