toate sectiunile

11 reţete biscotti

6 nov 2015, 5142 afisari

Dacă vrei să încerci un desert nou, dar extrem de gustos şi uşor de preparat îţi recomandăm 11 reţete de biscotti.

11 reţete biscotti

Biscotti sunt biscuiţi italieneşti cunoscuţi sub denumirea locului de unde ei provin biscuiţi de Prato. În latină li se spunea biscoctus, adică de două ori gătiţi. În Legiunea Romană erau apreciaţi, mai ales în perioadele de lupte, fiind o mâncare uşor de cărat şi hrănitoare.

Ingredientele din reţeta de bază sunt făina, zahărul, ouăle, după care ar mai fi seminţe şi alune. Astăzi, reţeta a fost adaptată după bunul plac şi imaginaţie.

Se gătesc de două ori: prima dată se lasă la cuptor pentru 20 minute, după care se scot şi se porţionează, şi se pun iar la cuptor pentru 10 minute. Timpul variază în funcţie de cât de crocanţi îi doreşti.

1. Reţetă biscotti cu migdale

Ingrediente biscotti cu migdale

400 gr faină, amestecată cu un praf de copt

50 gr unt

200 gr zahăr

3 ouă,

200gr migdale

coaja rasă de la 2 portocale

biscotti

Mod de preparare biscotti cu migdale

Batem ouăle cu zahărul, apoi adăugăm untul, care este moale, la temperatura camerei, faină, coaja rasă de portocale şi la sfârşit migdalele.Rezultă un aluat nelipicios, datorită untului, pe care-l împărţim în 2 şi confecţionam 2 suluri din el pe care le aşezăm pe hârtie de copt în tavă şi dăm la cuptor la foc potrivit spre mic timp de 30 minute.

Scoatem tava şi lăsam puţin la răcit, după care tăiem felii de 1-1,5 cm pe care le culcăm, şi le mai dăm la cuptor la foc mic cca 5 minute.

2. Reţetă biscotti cu nuci şi cafea

Ingrediente biscotti cu nuci şi cafea

3 ouă

200g zahăr brun

75 g zahăr alb

60 ml cafea tare preparată

150 g miez nucă

300 g faina

1 linguriţă esenţa de cafea

1/2 linguriţă extract vanilie

11/2 linguriţe praf copt

1 praf sare

biscotti

Mod de preparare biscotti cu nuci şi cafea

Mai întâi încingem cuptorul la 170 grade C. Punem nucile într-o tavă şi le dăm la cuptor până se rumenesc uşor. Le punem într-un prosop de bucătărie şi le frecăm uşor în prosop pentru a le curăţa de pielite. Le tocam bucăţi mai mari şi le lăsăm deoparte.

Într-un castron amestecăm faina cernută, praful de copt şi sarea, lăsăm deoparte. Într-un alt castron încăpător mixam cu mixerul la putere maximă ouăle împreună cu zahărul alb şi zahărul brun până ce ouăle îşi dublează volumul. Apoi adăugăm esenţa de cafea şi extractul de vanilie.

Preparăm o cafea tare şi o lăsăm să se răcească.

coca biscotti

Adăugăm şi cafeaua şi amestecăm din nou bine, începem şi adăugăm 2/3 din mixul de făină, amestecăm, adăugăm apoi nucile după care adăugăm restul de făină, moment în care renunţăm la mixer şi terminăm de amestecat cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu o spatulă. Împărţim compoziţia obţinută în două părţi, presaram făină pe masa de lucru şi turnam pe ea o parte din compoziţie. Formăm un sul de aluat lung de 35 cm pe care îl transferăm în tavă acoperită cu hârtie de copt; repetăm operaţia şi pentru cealaltă parte de compoziţie

biscotti

aplatizam uşor cu mâinile înfăinate sulurile de aluat pentru a le da o formă uşor dreptunghiulară, dăm tava la cuptor pentru 25 de minute; după 25 de minute scoatem tava din cuptor şi lăsam sulurile de aluat să se răcească pentru 15 minute tăiem sulurile de aluat în felii subţiri şi le aşezăm în tavă. Le mai lăsăm la cuptor câte 8 minute pe fiecare parte

3. Reţetă biscotti cu ciocolată şi alune de pădure

Ingrediente biscotti cu ciocolată şi alune de pădure

1 ou

100 grame zahăr

125 grame făină

1/2 linguriţă praf de copt

50 grame alune de pădure tăiate grosier

75 grame ciocolată amăruie tăiată grosier

biscotti

Mod de preparare biscotti cu ciocolată şi alune de pădure

Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 180C. Amestecă oul şi zahărul cu un mixer până obţii o spumă gălbuie, cam 3-4 minute.

Încorporează făina şi praful de copt uşor cu o spatulă, apoi adaugă alunele de pădure şi ciocolata. Pe un tocător pudrat cu puţină făină, formează un "sul" din aluat, unge-l cu puţin lapte şi presară zahăr.

Coace aluatul pentru 20 minute, apoi lasă-l să se răcească 5 minute. Taie aluatul cu un cuţit zimţat apoi mai coace feliile încă 5 minute pe fiecare parte.

4. Reţetă biscotti cu fistic şi merişoare

Ingrediente biscotti cu fistic şi merişoare

135 de grame de zahăr

2 ouă mari

o linguruta de extract de vanilie (păstăi de vanilie macerate în vodcă)

o linguriţă de praf de copt

un sfert de linguriţă de sare

230 grame de făină

60 grame de fistic (fără sare) tăiat în bucăţi

75 grame de merişoare uscate

biscotti

Mod de preparare biscotti cu fistic şi merişoare

Mai întâi am mixat ouăle cu zahărul cam 5 minute până când am obţinut o cremă pufoasă şi deschisă la culoare peste care adăugat extractul de vanilie.

Într-un alt castron am amestecat faină, praful de copt şi sărea pe care le-am turnat treptat în crema.

Am adăugat şi fisticul şi merişoarele şi am amestecat aluatul cu o spatulă până când s-a omogenizat.

Am transferat aluatul pe masă tapetata cu făină şi i-am dat o formă de baton lung de 30 de cm şi lat de 9 cm.

L-am pus într-o tavă cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (foc mediu). L-am copt timp de 25 de minute după care l-am scos să se răcească pentru câteva minute.

Am tăiat batonul în feliuţe de vreo 2 cm grosime pe care le-am întins înapoi în tavă şi le-am mai copt 8-10 minute pe o parte şi încă pe atât pe cealaltă parte. Acesta este procesul care usucă biscutii şi îi face să reziste chiar şi 2-3 săptămâni fără să se strice.

5. Reţetă biscotti cu lămâie şi fistic

Ingrediente biscotti cu lămâie şi fistic

260 g faina albă

200 g zahăr

2 ouă

1 linguriţă praf de copt

150 g fistic

coajă şi sucul de la 2 lămâi

1/2 linguriţă extract de lămâie/vanilie

1 praf sare

biscotti

Mod de preparare biscotti cu lămâie şi fistic

Mai întâi încingem cuptorul la 180 grade C. Spălam foarte foarte bine lămâile cu detergent, le opărim cu apă şi le mai lăsăm în apă pentru 10 minute. Scoatem lămâile din apă, le ştergem cu un prosop curăţ după care le radem coajă. Stoarcem sucul de la lămâi şi îl lăsăm deoparte. Cernem faina amestecată cu praful de copt. Într-o tavă punem fisticul curăţat şi îl dăm la cuptor pentru 5-7 minute până capăta miros plăcut. Îl scoatem din cuptor şi îl lăsăm să se răcească.

într-un castron încăpător mixam bine de tot ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul.

Adăugăm coaja rasă şi sucul de lămâie, extractul de lămâie/vanilie şi sărea.

Amestecăm din nou bine. Adăugăm jumătate din cantitatea de făină amestecată cu praful de copt.

biscotti

Adăugăm şi fisticul întreg, amestecăm bine după care adăugăm şi restul de făină. Împărţim în 2 părţi egale compoziţia obţinută.

pudram bine de tot masa de lucru cu făină, punem o jumătate din compoziţie. Formăm un sul de aluat lung de 30 cm îl aşezăm cu grijă în tavă după care îl aplatizam uşor cu mâna.

Repetăm operaţiunea şi pentru cealaltă parte de aluat. Dăm cele 2 suluri de aluat la cuptorul încins pentru 25 de minute. Sulurile se vor asemăna cu două pâinici cu coaja crocantă, însă cu miezul moale.

Lăsăm sulurile de aluat să se răcorească timp de 15 minute. Tăiem sulurile de aluat în felii şi le aşezăm înapoi în tavă. Dăm tava la cuptor pentru 5-7 minute, având grijă ca biscuiteii să nu se ardă. Îi întoarcem şi pe cealaltă parte şi îi mai lăsăm în cuptor 5-7 minute.

6. Reţetă biscotti cu portocale şi nuci

Ingrediente biscotti cu portocale şi nuci

125g unt moale

150g zahăr

coajă de la 2 portocale

2 ouă

1 lingura lichior de portocale

300g faina

1/2 pliculeţ praf de copt

100g coajă de portocală zaharisită

100g amestec de nuci, pecan şi migdale

biscotti

Mod de preparare biscotti cu portocale şi nuci

Untul împreună cu zahărul se amestecă până obţinem o crema-spuma. Adăugăm treptat coaja rasă de portocale,lichiorul de portocale, şi ouăle. Adăugăm faina amestecată cu praful de copt şi omogenizam. Adăugăm nucile şi cojile de portocale zaharisite şi amestecăm până se încorporează în aluat.

Din aluat cu ajutorul lingurii, facem una-două prăjituri lungi , de înălţimea dorită (se vor lăţi un pic la copt) , cât doriţi să fie biscotti de mari. Se coc cele două prăjituri 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.

Se lasă să se răcească şi apoi se taie cu grijă felii. Feliile le vom reaşeza culcat în tavă şi le mai coacem 15-20 de minute până devin uscate-crocante.

Se lasa să se răcească şi îi puteţi da prin ciocolată.

7. Reţetă biscotti săraţi

Ingrediente biscotti săraţi

300 g faina integrală (care avea şi seminţe de în)

1 linguriţă sare

1/2 linguriţă drojdie uscată

4 linguri ulei de măsline

1 ceşcuţa amestec de seminţe

2 linguriţe rozmarin uscat

150 ml apa

biscotti

Mod de preparare biscotti săraţi

(cantitatea de apă variază, depinde de tipul de făină integrală pe care îl aveţi, sau dacă faceţi mix de făină albă şi faina integrală).

Am încins cuptorul la temperatura 200 C. Am amestecat faină cu sarea şi drojdia uscată, apoi amestecul de seminţe, acele de rozmarin uscat (puteţi pune orice alt condiment vă iese în cale şi vă plac )

Am amestecat din nou faină, am făcut o gropiţă în mijlocul ei, după care am turnat apa amestecată cu uleiul de măsline. Am obţinut o biluţă de aluat pe care am lăsat-o să se odihnească pentru 15 minute

Am împărţit aluatul în 2 bucăţi, cam de mărimea unei mingi de tenis. Fiecare mingiuţă de aluat am transformat-o într-un sul lung cam de 20 cm. Am pus sulurile de aluat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt şi le-am dat la cuptor pentru 30 de minute. Am tăiat fiecare sul în feliuţe şi am aşezat feliuţele din nou în tavă

Reducem temperatura cuptorului la temperatura de165 C, dăm feliuţele la cuptor din nou pentru circa 40-50 de minute, având grijă să le întoarcem pe cealaltă parte din 15 în 15 minute pentru a se coace bine pe ambele părţi.

Biscuiteii trebuie să se usuce bine, şi să se întărească considerabil.

8. Reţetă biscotti cu cereale, seminte şi fructe uscate

Ingrediente biscotti cu cereale, seminţe şi fructe uscate

300 g faina

puţină sare

1/2 linguriţă drojdie uscată

1 ceşcuţa amestec de seminţe sau cereale de orice tip sau fructe uscate

2 ouă

esenţe

biscotti

Mod de preparare biscotti cu cereale, seminţe şi fructe uscate

Am încins cuptorul la temperatura 200 C. Am amestecat faină cu sarea şi drojdia uscată, apoi amestecul de seminţe, cereale, fructe uscate etc. Se adauga ouăle bătute în prealalbil.

Am obţinut o biluţă de aluat care se împarte în 2 bucăţi. Fiecare bucată de aluat am transformat-o într-un sul Am pus sulurile de aluat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt şi le-am dat la cuptor pentru 30 de minute. Am tăiat fiecare sul în feliuţe şi am aşezat feliuţele din nou în tavă şi se mai baga la cuptor pentru 5-10 minute.

9. Reţetă biscotti cu nuci şi curmale

Ingrediente biscotti cu nuci şi curmale

420 grame faina

100 grame cacao

350 grame zahăr

1 plic praf de copt

1 praf de sare

150 g nuci

150 g curmale

7 ouă

esenţe de vanilie, etc

biscotti

Mod de preparare biscotti cu nuci şi curmale

Se prăjesc nucile, curmalele se mărunţesc. Se pune făina, cacaoa, zahărul, sarea şi praful de copt într-un vas şi se amestecă. Se pun apoi nucile şi curmalele, 7 ouă, esenţa de vanilie sau ce altceva mai doriţi la capitolul mirodenii.

Compoziţia reultată se împarte în suluri, se baga la cuptorul încins, în prealabil, pentru 20 de minute după care se scot, se porţionează şi se mai dau la cuptor pentru 10 minute.

10. Reţetă biscotti cu nuci şi scorţişoară

Ingrediente biscotti cu nuci şi scorţişoară

170 gp unt

200 g zahăr alb fin,

- 2 ouă

- 1 1/2 linguriţă extract de vanilie

280 g faină,

- 1 linguriţă scorţişoară

- 3/4 linguriţă praf de copt

- 1/2 linguriţă sare

200 g nuci

biscotti

Mod de preparare biscotti cu nuci şi scorţişoară

Preîncălziţi cuptorul la 180 grade C. Într-un castron mediu, bateţi untul cu zahărul, până devine spumos. Adăugaţi ouăle şi extractul de vanilie. Separat amestecaţi faină, scorţişoară, praful de copt şi sărea. Turnaţi peste amestecul de ouă, adăugaţi şi nucile. Din această compoziţie formaţi două suluri, le aşezaţi pe o tavă de copt şi le daţi la cuptor pentru 30 de minute. După, le lăsaţi să se răcească şi le tăiaţi în felii de 1 cm lăţime. Le mai daţi la cuptor pentru încă 10 minute.

11. Reţetă biscotti cu fructe confiate

Ingrediente biscotti cu fructe confiate

3 ouă

240 ml ulei

220 g zahăr

2 lgt de praf de copt

50 g nuci tocate

cca 150 g fructe confiate (eu am pus stafide, caise şi ananas)

vanilie

450 g faina

biscotti

Mod de preparare biscotti cu fructe confiate

Mixam ouăle cu zahărul bine până încep să se albească, apoi turnam câte puţin uleiul, mixând continuu. Adăugăm vanilia şi nucile+fructele confiate. (fac o paranteză, data viitoare voi folosi numai fructe confiate, cca 200g).

Dacă vreţi, puteţi folosi o combinaţie de nuci/alune şi fulgi de ciocolată. Adăugăm faina amestecată cu praful de copt, încorporând-o treptat.

Vom obţine un aluat compact şi foarte lipicios (faţă de reţetă originală eu am mai pus puţină faina pentru că era foarte lipicios şi greu de manevrat aluatul).

Cu mâinile ude împărţim aluatul în 2 şi îl punem în tavă pe hârtie de copt, aplatizându-l. Mai udaţi mâinile dacă este nevoie (eu i-am făcut în tavă de la aragaz).

biscotti

Coacem la cuptorul bine încins pentru 30-35 minute.

Scoatem din cuptor şi îi lăsăm să se răcorească 15-20 de min apoi îi tăiem în fâşii groase de 1 deget şi îi aşezăm din nou în tavă şi îi dăm la cuptorul (pe care nu l-am oprit între timp) încă 10 minute.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
reteteinimagini.com
andreeachinesefood
blogculinar.ro
tastebazaar.blogspot.ro
furnicuta-boscodina.com
dulcegarii-culinare.ro
petitchef.ro
edithskitchen.ro
Sursa-foto:
reteteinimagini.com
andreeachinesefood
blogculinar.ro
tastebazaar.blogspot.ro
furnicuta-boscodina.com
dulcegarii-culinare.ro
petitchef.ro
edithskitchen.ro
cepapam.ro
Taguri:
retete, tort, chec, ciocolata, papanasi, gogosi, dulciuri
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • REŢETE GOGOŞI: 10 reţete pentru gogoşi REŢETE GOGOŞI: 10 reţete pentru gogoşi

    Gogoşile sunt gustări care ne înveselesc, deşi nu vă recomandăm să faceţi abuz dacă ţineţi la siluetă. Apropo.ro vă propune 10 reţete pentru gogoşi delicioase.

  • 12 reţete de papanaşi 12 reţete de papanaşi

    Despre papanaşi se ştie una şi bună: că sunt extrem de gustoşi, cu smântână fină şi dulceaţa inegalabilă. Dacă ţi-am făcut poftă încearcă şi tu reţeta preferată din cele 12 reţete de papanaşi ce urmează.

  • Reţete de chec: 13 reţete de chec Reţete de chec: 13 reţete de chec

    O zi de weekend poate fi întregită culinar cu un chec simplu, cu ciocolată şi alte ingrediente. Dacă eşti în pană de idei încearcă şi tu una din cele 13 reţete de chec ce urmează...

COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!