toate sectiunile

10 trucuri culinare de folosit în bucătărie

8 ian 2015, 1369 afisari

Gătitul este o îndemânare, ceea ce înseamnă că odată cu practica te poţi dezvolta mai mult, la fel şi priceperea în bucătărie.

10 trucuri culinare de folosit în bucătărie

Iată câteva trucuri din bucătărie la îndemâna oricui vrea să se apuce de gătit. Sunt extrem de simple şi nu necesită mult timp la dispoziţie.

1. Usturoiul se decojeşte mai uşor dacă-l bagi la microunde - 10 secunde sunt îndeajuns să poţi curăţa căpăţâna de ustoriu mai repede, ca prin magie.

2. Midiile şi scoicile - le cureţi mai uşor şi se vor deschide dacă le scufunzi în apa alături de câteva linguri de făină timp de 30 de minute. Ele vor ingera fâina şi vor expulza orice urmă de nisip sau mizerie deţinută în carapace.

3. Lămâia va fi mai zemoasă dacă o bagi 20 - 30 de secunde la cuptorul cu microunde, după care ruleaz-o cu palma sau în mâini şi apoi o tai.

4. Excesul de grăsime din mâncare se poate îndepăta cu ajutorul cuburilor de gheaţă pe care le pui în recipient. Acestea vor solidifica grăsimea care va sta la suprafaţă.

grasime

FoodMayhem.com/Flickr

5. Presară sare pe fundul de lemn atunci când tai verdeaţa - fricţiunea şi greutatea sării nu va mai permite lipirea de cuţit a verdeţurilor. Metoda funcţionează de minune la rozmarin şi cimbru.

6. Şterge şi usucă bine carnea sau fructele de mare înainte de a le găti la grătar. Astfel vor avea un aspect delicios la exterior, gen caramelizat, şi vor fi suculente la interior.

7. Toacă salata iceberg în câteva secunde îndepărtând miezul acesteia. Ia salata şi loveşte cu ea fundul de lemn pe partea cu cotorul. Acesta va fi uşor de începărtat cu mâna, iar apoi tu vei putea tăia salata aşa cum îţi doreşti.

8. Pentru ca oala să nu mai dea în clocot şi să curgă pe aragaz pune o lingură de lemn pe marginea vasului. Este indicat a se folosi o lingură uscată, care, fiind la temperatura camerei va sparge bulele şi le va trimite înapoi în oală fără a mai exista riscul ca ele să ajungă pe aragaz.

oala

9. Zahărul care s-a întârit în recipient poate fi mărunţit din nou dacă te apuci să spargi bucata de zahăr care s-a format sau dacă îl bagi la microunde. Îl pui într-un vas, îl stropeşti cu puţină apă şi pui deasupra un prosop, şervet, etc. Îl laşi la micorunde 30 de secunde şi poţi continua procedura până când zahărul este aşa cum doreşti.

10. Udă-ţi degetele şi vei putea scoate un ou din coajă. Îţi va fi mai uşor să-l apuci. Cât este de util nu ştim, dar pare să fie amuzant de făcut...măcar o dată.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
businessinsider.com
Sursa-foto:
publimedia
Taguri:
trucuri, bucatarie, culinar
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema