toate sectiunile

10 reţete pentru cozonac

21 dec 2015, 15042 afisari

Se apropie Crăciunul, iar cozonacii nu trebuie să lipsească de pe masă. Cu nucă, stafide, gem, vanilie sau rahat, cozonacii propuşi de noi sunt delicioşi! Iată 10 reţete de cozonac:

10 reţete pentru cozonac

De sărbători te tentează mâncărurile tradiţionale precum sarmale, cârnaţi şi cozonaci delicioşi? Pentru ultima varianta avem zece propuneri una şi una, pe care trebuie să le încerci pentru ca masa de sărbători să fie completa. Apropo.ro îţi propune 10 reţete pentru cozonac.

1. Cozonac cu vanilie

Ingrediente:

- făină 2 kg

- lapte 1 l

- ou 4 bucăţi

- zahăr vanilat 2 plicuri

- ou 8 bucăţi

- zahăr 4 linguri

- zahăr 500 g

- drojdie 50 g

- ulei de floarea-soarelui

- 200 ml coajă rasă de lămâie

- 2 bucăţi esenţă de vanilie

- sare 2 g

- esenţă de vanilie 35 ml

 

Preparare:

Pentru aluat

Se încălzesc 250 ml lapte, în care se pune 1 lingură de zahăr şi drojdia, se amestecă cu 2-3 linguri de făină şi se lasă maiaua să crească. Separat se încălzeşte restul de lapte în care se pune zahărul, vanilia şi coaja de lămâie. Se freacă gălbenuşurile cu sarea. Într-un lighean se pune făină, maiaua, laptele încălzit, gălbenuşurile frecate şi se amestedca până la omogenizare. Se frământă aluatul, adăugând puţin câte puţin ulei, până se încorporează de tot. Se lasă aluatul să crească, acoperit la loc cald. După ce a crescut, se împarte în 4 părţi egale. Se ung tăvile cu ulei şi se pune fiecare bucată de aluat întinsă cu sucitor, care se va umple apoi cu umplutura de vanilie.

Pentru umplutură

Se bat albuşurile spumă, cu zahărul şi cu vanilia. Se întinde umplutura pe foaia de aluat, se pun la crescut în tavă, apoi se pun în cuptorul încălzit. Cozonacii se ung cu ou şi se presară cu zahăr grunjos sau cu nucă tocată.

2. Cozonac de post

Ingrediente:

1 kg făină

500 g apă plată

500 g zahăr

200 g margarină cu conţinut hipolipidic

200 ml ulei

50 g drojdie

1 esenţa de vanilie

Preparare:

Luăm din dulap o ceaşcă de ceai şi o umplem cu puţină apă călduţă, îndulcită cu puţin zahăr, peste care desfacem micul pliculeţ de drojdie. Scopul e de a obţine un aluat omogen. Punem uleiul, făina şi coaja de lămâie şi frământăm bine. La sfârşit desfacem sticluţa cu esenţă de vanilie şi o turnăm peste cocă, apoi frământăm bine, urmând să o punem la dospit. Vom împarţi aluatul în 2-4 bucăţi, câte tăvi avem la dispoziţie, şi depozităm la cuptor 40 minute, la foc potrivit. E necesar ca plasarea alautului să se facă într-o tavă bine înfăinată, parţial unsă cu ulei. Mai putem lăsa pe suprafaţa aragazului, 10 minute, tăvile! Astfel coca va mai creşte cu 20%, ceea ce va însemna un aport deosebit la final, când le vom scoate din cuptor. Şi vom obţine astfel un cozonac baban, chiar şi cu lipsa ouălor!

3. Cozonac cu nuncă

Ingrediente:

- 3.5 kg făină albă (tip 550)

- 1 lingură sare

- 200 g zahăr

- 1 l lapte călduţ

4 gălbenuşuri + 4 ouă întregi

- 150 g unt (sau margarină)

- 200 ml ulei

- 2 esenţe rom

- coajă rasă de la 2 lămâi mari

Maia

- 175 g drojdie proaspătă

- 100 g zahăr

- 1/2 l lapte călduţ

Umplutură

- 1.5 kg nucă măcinată

- coajă rasă de la 1 lămâie (sau scorţişoară)

- 1 lingură cu vârf cacao

- 550 g zahăr

- stafide înmuiate peste noapte în apa călduţă cu rom (opţional)

Pentru uns

- câteva linguri de ulei (pentru uns tăvile)

- 3 ouă

- 1 lingură cu vârf smântâna

Bucăţi: 10 cozonaci

Preparare:

Este important ca în casă să fie cald. Toate ingredientele să fie la temperatura camerei, exceptând laptele care trebuie să fie călduţ, dar nu fierbinte. Se amestecă toate ingredientele pentru maia până se dizolvă drojdia. Se pune făină într-un lighean mare şi se face gaură la mijloc. Se toarnă în acea gaură maia. Se lasă cam 30 de minute, până când drojdia se activează, veţi vedea că maiaua devine spumoasă. Se adaugă laptele, zahăr, sărea (pe margine, nu direct peste maia) şi se începe frământatul aluatului până devine destul de omogen. Se adaugă apoi ouăle bătute şi iar se frământă până când ouăle sunt încorporate de tot. Adăugăm untul (sau margarină) şi iar frământăm până nu se mai vede untul. La final adăugăm uleiul, coaja de lămâie şi esenţa de rom şi frământăm cam 30 de minute, până când aluatul nu mai e lipicios deloc şi fundul şi marginile vasului în care frământaţi e curat. Se acoperă vasul cu un prosop curat şi se lasă la loc călduţ, la crescut, pentru 2 ore. Aluatul trebuie să se tripleze în volum. Pe masa de lucru dată cu făină se împarte aluatul în 10 bucăţi egale. Fiecare bucată se frământă uşor, doar cât să-i daţi formă rotundă, ca de chiflă. Se aşează bucăţile obţinute pe un prosop mare curat Se acoperă cu alt prosop şi se lasă la crescut 30 de minute. Amestecăm ingredientele pentru umplutură. Gustaţi umplutura şi dacă vreţi mai dulce, mai puteţi adăuga zahăr. 5 tăvi mai late şi cu pereţi mai înalţi (dacă faceţi mai puţini cozonaci folosiţi tăvi de chec, vor fi mai aspectuoşi) se ung bine cu ulei, inclusiv pe margini. Luăm fiecare bucată de aluat şi o întindem foaie subţire de un deget. Punem pe foaie umplutura, cât luăm cu amândoi pumnii. Întindem umplutura uniform peste aluat. Rulăm aluatul, uşor ca să nu iasă umplutura. Aşezam cozonacii în tavă, la distanţă unii de alţii. Acoperim cozonacii cu prosoape din bumbac şi lăsăm iar la crescut pentru 1 oră. În acest timp încingem cuptorul la 180 grade C. Ungem cozonacii cu ouăle bătute cu smântâna. Puteţi să-i ungeţi cu mâna, nu e nevoie de o pensulă. Dăm la cuptor pentru 1 oră, până când sunt rumeni deasupra.

4. Cozoanc cu rahat

Ingrediente pentru 2 cozonaci:

- 500 g făină

- un cub de drojdie proaspătă (25 gr)

- 1 ou + 2 gălbenuşuri

- 50 ml de ulei

- 50 g unt topit

- 2 pliculeţe de zahăr vanilat

- o esenţă de vanilie

- o linguriţă coajă de lămâie

- o linguriţă coajă de portocale

- un pahar de lapte călduţ (200 ml)

- 120 g zahăr

- 500 g rahat

Ingrediente:

Punem drojdia în lapte cald şi le amestecăm, apoi punem şi zahărul şi 1-2 linguri de făină. Omogenizăm şi lăsăm puţin să crească la cald, aproximativ 15 minute. Punem restul de făină, untul şi uleiul într-un vas adânc şi facem o gropiţă în mijloc. Răsturnăm în gropiţă amestecul de drojdie. Adăugăm şi oul întreg. Frământăm un aluat elastic. Adăugăm şi gălbenuşul şi aromele. Dacă vi se leagă foarte tare de mâini, mai puneţi puţină făină, dar nu foarte multă, pentru că nu mai creşte cozonacul. Lăsăm aluatul obţinut să crească la cald aproximativ o oră sau până când îşi dublează volumul, apoi îl împărţim în 4 părţi egale. Întindem 4 foi egale, cu grosimea de cca 1-1,5 cm şi de lungimea tăvii în care coacem cozonacul. Punem rahatul peste foaie şi rulăm astfel încât la final să avem 4 role de aluat umplut cu rahat. Le împletim două câte două, pentru a avea 2 cozonaci împletiţi. Folosim al doilea gălbenuş pentru a le unge înainte de a le da la cuptor. Cozonacul se coace în cuptorul preincins la 180 gr, timp de 45-60 de minute. Se va rumeni frumos pe dinafară şi va fi pufos înăuntru. În primele 15 minute, nu deschideţi uşa cuptorului.

5. Cozonac domnesc

Ingrediente:

Aluat:

- 2 kg de făină bună (de la moara Lancrăm)

- 12-14 ouă (depinde de cât de mari sunt), separate albuşurile

- 500 g de zahăr

- coaja rasă de la o lămâie sau două

- 2 linguriţe cu sare

- 800-1000 ml de lapte

- 90-100 g de drojdie proaspătă

- 200 g de unt

- esenţă de vanilie (2 fiole)

- puţină scorţişoară

Umplutură

- cam 1 kg de nucă

- 8-10 linguri de zahăr pentru nucă

- 2 linguri de cacao pentru nucă

- rom sau esenţă de rom pentru nucă

- stafide, zahăr şi cacao pentru Rosenkranz

- sau clasic (130 g de unt şi 6 linguri de zahăr)

Pentru uns tăvile

- 1 ou bătut

Preparare:

Cu o seară înainte, pregăteşti vasul mare. Dacă ai unul de lemn e foarte bine; dacă nu ai, un vailing mare merge foarte bine. Îl aduci în bucătărie şi cerni făina, apoi o acoperi cu un şervet. Cântăreşti zahărul , pui aproape mirodeniile şi nuca măcinată cu o zi înainte. Pui într-un castron gălbenuşurile, zahărul, sarea, coaja de lămâie, esenţa de vanilie şi le baţi bine cu telul. Adaugi şi 500 ml de lapte cald . Pui 2 linguri de făină într-un castronel şi le opăreşti cu o cană de lapte fierbinte pe care îl torni dintr-o dată peste faină şi amesteci energic. Laşi amestecul de făină şi lapte până când devine călduţ şi îl adaugi peste drojdia lichefiată. Aceasta este maiaua. Când creşte, amesteci în ea de 3-4 ori. Peste făina cernută de seara şi lăsată în bucătărie pui amestecul de lapte, zahăr, ouă şi mirodenii şi maiaua. Îl amesteci bine si frămânţi până când se omogenizează. Dacă mai trebuie lapte, mai pui. Aşezi aluatul la crescut, acoperit cu un şervet curat, la un loc călduţ. Laşi cam 1 oră, apoi topeşti untul şi îl adaugi treptat peste aluat, apoi îl împătureşti. Ridici dintr-o parte peste aluatul uns şi tot aşa până se termină untul. Mai frămânţi puţin să se încorporeze bine, presari cu făină şi mai laşi la dospit vreo 3 sferturi de oră. Între timp baţi bine albuşurile, apoi adaugi vreo 8 linguri de zahăr şi baţi iar spuma tare. Presari cacaua şi amesteci uşor, apoi adaugi treptat nucile măcinate. Ungi tăvile cu unsoare: 4 tăvi mai înguste (31/9 cm în partea de sus) şi 2 mai mari (31/13 cm). Aluatul crescut îl imparţi cu cântarul: pentru tava mică, 400 de grame pentru fiecare. Aluatul rămas îl împarţi pentru 3 tăvi mai mari sau 2 tăvi şi faci un Rosenkranz. Întinzi pe planşeta unsă cu ulei. Ungi cu ulei şi sucitorul şi mâinile când iei aluatul. Întinzi cam de mărimea tăvii bucata de aluat şi pui nuca, apoi rulezi. Termini aluatul de pus în tăvi şi îl mai laşi la crescut cam 20 de minute. Cuptorul se aprinde înainte să pui în tavă aluatul. Se coc cele 4 tăvi mai mici care încap deodată în cuptor, cam 45 de minute. Acum depinde ce cuptor ai... încerci cozonacii cu o scobitoare. După ce scoţi tăvile, le mai laşi 5 minute, apoi dai cu un cuţit pe margine, să nu fie prins aluatul şi să se rupă cozonacul. Îi aşezi pe o hârtie albă şi îi acoperi cu şervet curat. Pentru Rosenkranz, caramelizezi nişte zahăr (vreo 5 linguri) într-o cratiţă şi pui să se răcească. Întinzi aluatul - un dreptunghi mai îngust şi presari cacao neagră, zahăr şi stafide. Cui nu-i convine poate unge cu untul (130 g) amestecat cu 6 linguri de zahăr şi apoi să presare nucă. Faci un sul pe care îl tai în părţi egale, apoi le pui în cratiţa cu caramel. În mod normal nu se ung cu ou, dar o poţi face! Pui la copt cele 2 tăvi în partea de sus şi în tava mare de la aragaz cratiţa cu Rosenkranz, deodată, şi procedezi la fel. Atenţie la cuptor, să nu se ardă aluatul! Să răsturnaţi imediat pe un platou Rosenkranzul că altfel se întăreşte. Să nu tăiaţi cozonacul decât dacă e rece, a doua zi e foarte bine (dacă rezistaţi!)

6. Cozonac cu mac

Ingrediente:

Aluat pentru doi cozonaci:

- 150 g smântâna

- 125 g unt

- 4 gălbenuşuri

- 1/2 linguriţă sare

- 5 linguri zahăr

- 2 plicuri zahăr vanilat

- coajă rasă (o lămâie şi o portocală)

- 650 g făină

Maiaua:

- 20 g drojdie proaspătă

- 70 ml apă

- o linguriţă zahăr

- o lingură făină

Umplutura:

- 200 g rahat şi 50 g stafide pentru un cozonac şi pentru celălalt:

- 2 albuşuri

- 3 linguri cacao

- 4 linguri nucă măcinată

- o lingură de făină

- esenţa de rom

- 20 g mac pentru presărat

- zahăr pudră vanilat

Preparare:

Dizolvam drojdia cu apă, zahăr şi făină, lăsăm maiaua la cald să-şi dubleze volumul. Între timp încorporam celelalte ingrediente la care adăugăm maiaua crescută şi frământăm până se desprinde aluatul de mână şi de vas, apoi lăsăm la cald să crească până îşi dublează volumul sau folosim maşina de făcut pâine la programul de frământare şi creştere (o oră jumate).

Umplutura:

încorporam albuşul bătut spumă cu nucă, făină, cacao şi esenţa de rom. După ce coca şi-a dublat volumul, împărţim în două. Umplem un cozonac, cu rahat şi stafide, şi pe celălalt cu umplutura de cacao cu nucă. Lăsăm să mai crească o jumătate de oră în tăvile unse cu ulei. Ungem cozonacii cu albuş bătut spumă, presărăm cu mac şi dăm la cuptorul încins pentru jumătate de oră, până când e rumen. Scoatem din cuptor, pe un grătar, acoperim, lăsăm să se răcească, apoi îl pudram cu zahăr vanilat (după gust.).

7. Cozonac floare, cu nuca si gem de prune

Ingrediente:

Aluat:

- 200 ml lapte

- 100 g margarină, topită

- ¼ linguriţă sare

- 2 linguri zahăr

- 2 ouă, puţin bătute

- coaja rasă de la o lămâie

- ½ linguriţă praf de portocală

- 600 g făină albă

- 2 linguriţe rase drojdie uscată

Umplutură:

- 300 g nucă măcinată

- 200 g zahăr tos

- 375 g gem de prune

Glazură:

- 1 ou

- 1 lingură lapte

Preparare:

Punem ingredientele în cuva maşinii (de pâine), exact în ordinea enumerata la aluat. Setăm programul pentru frământare şi dospire. Dacă nu aveţi maşină, faceţi aluatul de mână, exact ca orice aluat classic. Între timp amestecăm nuca măcinată cu zahărul tos şi pregătim o tavă rotundă (dacă dorim să-I dăm cozonacului formă de floare/coroniţă), pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Într-un bol mic batem oul cu laptele, pentru glazură, şi-l dăm deoparte. Când aluatul este crescut şi semnalul sonor al maşinii ne anunţa că şi-a terminat treaba, scoatem aluatul pe masa de lucru, puţin unsă. Împărţim aluatul în trei părţi. Două părţi mici, pentru bază şi capac şi partea mare pentru cozonacul care va fi umplut. Începem cu o bucată mică de cocă pe care o întindem cu sucitorul, formând o sferă de dimensiunea tăvii şi o aşezam ca bază pentru cozonac. O ungem cu dulceaţă, presărăm nucă deasupra şi o lăsăm deoparte. Ne întoarcem acum la bucata mare de cocă pe care o întindem cu sucitotul într-un dreptunghi măricel, ungem cu gem, presărăm cu nucă şi rulăm coca cât mai strâns, formând un sul lung. Tăiem în felii pe care le aşezăm una lângă alta în tavă, exact că petalele unei flori şi dacă nu încap toate le aşezam deasupra. Ungem toată suprafaţa cu gem rămas şi presărăm deasupra restul de nucă cu zahăr. Întindem şi cea de-a doua bucată mică de cocă, într-o sferă, ceva mai mare decât circumferinţă tăvii, pe care o punem deasupra feliilor de cocă, având grijă ca marginile de jur împrejur să le împingem sub "petale", astfel încât să fie bine închise. Cu o furculiţă înţepăm coca din loc în loc, ca aluatul să poată respira şi o lăsăm la crescut încă 25-30 de minute€™. În acest timp pornim cuptorul aragazului. Înainte să punem cozonacul în cuptor, îl ungem bine cu oul bătut. Coacem cozonacul, la foc moderat, 50 min€™. Imediat ce este gata, aşa fierbinte, îl ungem cu o lingură de smântâna grasă, pentru a-i rămâne coajă moale şi fragedă. Nu va faceţi griji, fiind fierbinte, imediat se va absorbi smântâna, apoi imediat îl acoperim cu un prosop şi aşteptăm să se răcească. Ulterior îl taiem în felii şi-l degustăm.

8. Cozonac uşor de făcut

Ingrediente:

- 1 kg de făină

- 2 ouă întregi

- 100 g unt

- coajă de la 1 lămâie

- 200 g zahăr

- 1 esenţă de vanilie

- un vârf de cuţit de scorţişoară (facultativ)

- 1 linguriţă de sare

- 500 ml lapte

- 40 g de drojdie proaspătă (de la brutar, e mai bună decât cubuleţul)

Preparare:

Se freacă zahărul cu ouăle întregi şi cu sărea până se face ca o cremă. Se amestecă treptat laptele cald cu crema obţinută. Se pune restul ingredientelor. Se frământă bine şi se lasă la dospit. OBS: Drojdia se freacă de la început cu puţin zahăr, lapte călduţ şi puţină făină (ca la o smântâna groasă). Făina se cerne. Cuptorul trebuie preîncălzit. Tăvile de cozonac se ung cu unsoare. Din această cantitate ies 3 cozonaci care se pot coace deodată în cuptorul aragazului. Aluatul îl întinzi pe masa unsă cu puţin ulei. Îl cântăreşti şi îl împarţi în 3 părţi egale. Se pun în tavă şi se mai lasă să crească vreo 15 minute. apoi se ung cu ou bătut.

Umplutura:

Nuca rasă amestecată cu 1-2 linguri de cacao şi albuşuri bătute spumă, cu zahăr. Tot aşa, o împarţi în 3 părţi egale. Pui 1-2 linguri de cacao pe foaia întinsă, presari apoi 2-3 linguri de zahăr peste cacao şi un pumn de stafide. Stafidele trebuie amestecate direct în aluat, după ce este dospit.

9. Cozonac cu fulgi de migdale

Ingrediente:

Aluat

- 200 ml lapte cald

- 80 g zahăr

- 2 ouă mari la temperatura camerei

- 550 g făină

- 1/2 linguriţă sare

- 80 g unt

- esenţă rom

- 2 plicuri zahăr vanilat

- stafide înmuiate în rom

- coajă rasă de la o lămâie şi o portocală

- 1 plic drojdie uscată

Umplutură

- 80 g de ciocolată amăruie tăiată foarte mărunt

- coajă rasă de la 1 portocală

- 2 linguri cacao

- 6 linguri de zahăr

Pentru uns

- 1 gălbenuş

- 4 linguri lapte

- 5 linguri migdale deasupra

Preparare:

Am pus toate ingredientele pentru aluat în maşina de făcut pâine. Aluatul l-am lăsat la frământat şi dospit 90 de minute. Când a fost gata frământat am întins aluatul şi am presărat amestecul de cacao, coaja de portocală, stafidele şi ciocolata tăiată. Din acest aluat iese 1 cozonac. Eu l-am făcut în tava rotundă pentru efect, dar se poate face în tava de cozonac sau în orice altă formă deosebită, în funcţie de ocazie. Am uns cozonacul cu gălbenuşul de ou amestecat cu cele 4 linguri de lapte, apoi am pus fulgi de migdale peste ei şi am mai lăsat 40 de minute la dospit să crească bine. Am copt cozonacul în primele 10 minute la foc mai mare, ca să crească, apoi am redus la 180 de grade şi am lăsat 40-45 de minute. El se rumeneşte repede dar ca să fie copt sigur în interior trebuie lăsat mai mult şi verificat cu scobitoare înainte de a-l scoate. L-am aşezat la mijlocul cuptorului şi sub tava în care i-am copt am lăsat tava mare de la aragaz pentru protecţie, aşa procedez cu toate prăjiturile şi nu se ard niciodată. Se poate pune umplutura cu nuci, stafide, rahat, mac, după gustul fiecărei persoane.

10. Cozonac moldo-ardelenesc

Ingrediente:

- 1 kg făină albă de calitate superioară

- 200 g zahăr tos

- 8 gălbenuşuri

- 200 g unt

- 1 linguriţă rasă sare fină

- coaja de la o lamâie şi o portocală

- 2 pliculeţe zahăr vanilat

- esenţă de vanilie şi rom

- 330 ml lapte

- 160 ml lapte bătut

- 60 g drojdie proaspătă

- 50 ml ulei zahăr brun pentru presărat deasupra

Preparare:

Dintr-un kg de făină îmi ies 4 cozonaci împletiţi, umpluţi cu nucă şi cacao sau cu rahat. De seara pregătesc ingredientele şi le las pe masa din bucătărie, să fie la temperatura camerei: 100 g de făină se pun într-un castron rezistent termic şi se opăresc cu 200 ml lapte clocotit. Se amestecă repede până se dizolvă toate cocoloaşele, se răsfiră pe fundul castronului şi se lasă la răcit. Drojdia, frecată cu 1 linguriţă de zahăr tos, se pune peste făină opărită dar când este aproape rece. Maiaua se lasă la crescut, aproape de o sursă de căldură, 15 minute. Gălbenuşurile, zahărul, laptele bătut, restul de lapte dulce, untul topit dar rece, coaja de lamâie şi portocală, zahărul vanilat se pun în blender şi se amestecă bine. După ce maiaua a crescut, se răstoarnă peste ea conţinutul din blender, se amestecă, se pune înapoi în blender câteva minute ca să se omogenizeze şi apoi se toarnă peste făina cernută de câteva ori. Se amestecă bine şi se frământa fie manual fie în maşina de pâine. În maşina de pâine se pune pe frământat şi se lasă 1 oră, după care se scoate, se amestecă stafidele, se pun cei 50 ml de ulei şi se mai împătureşte o dată aluatul, prin bătaie cu dosul palmei, până încorporează tot uleiul. Se mai lasă la crescut circa 15 minute. Aluatul se lucrează pe blatul uns cu ulei, nu cu făină. Tava o tapetez cu hârtie, pun cozonacul, îl ung cu ou şi îl las la crescut 30 de minute pe aragaz (sub tăvi pun prosoape, ca să ţină de cald şi la bază) cu cuptorul la maximum şi uşa cuptorului deschisă. Nu deschid uşa cuptorului 25 minute, iar apoi îl mai ung cu ou o dată, acum presar şi zahăr brun a şi îl las în total 60 de minute la copt. După ce l-am scos, îl înfăşor în prosoape groase în bucătărie şi îl las la răcit. Dacă sînt înalţi cozonacii, îi aşezăm pe o parte, că să nu se turtească.

 

În speranţa că cele 10 reţete de cozonac sunt pe placul vostru, vă vom surprinde şi cu alte reţete delicioase, în curând. Până atunci, poftă bună!


Autor:
Gabriela Voicu
Sursa:
e-retete.ro
teoskitchen.ro
gustos.ro
Sursa-foto:
retete-on-line.ro
teoskitchen.ro
gustos.ro
Taguri:
cozonac, retete, retete cozonac, cozonac delicios
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • Reţete bruschete: 14 reţete de bruschete
Reţete bruschete: 14 reţete de bruschete

    Bruschetele sunt de origine italiană, sunt delicioase şi pot face parte şi din alimentaţia vegetarienilor sau celor care sunt la dietă. Dacă ţi s-a făcut deja poftă încearcă şi tu una dintre cele 14 reţete de bruschete.

  • 10 reţete de tort diplomat 10 reţete de tort diplomat

    O porţie de tort diplomat merită savurată chiar şi dacă te-ai hotărât să ţii regim. Dacă vrei unul "de dietă" încearcă şi tu una dintre cele zece reţete ce urmează.

  • REŢETE FRIPTURĂ DE PORC: 12 reţete pentru friptură de porc REŢETE FRIPTURĂ DE PORC: 12 reţete pentru friptură de porc

    O friptură de porc bine făcută, însoţită de un vin bun, nu se compară cu nimic într-o seară în care cinezi la un restaurant elegant. Apropo.ro îţi aduce 12 reţete de friptură de porc, pentru a pregăti un ospăţ "regal" chiar la tine acasă.

COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!