toate sectiunile

Cel mai bun tratament pentru mahmureală

9 oct 2013, 1424 afisari

Cafea? Zeamă de varză? O ciorbă acră? Multă apă? Potrivit cercetătorilor chinezi soluţia este mult mai simplă şi este la îndemâna oricui.

Cel mai bun tratament pentru mahmureală

În primul rănd ei au încercat să afle cauzele mahmurelii şi au ajuns la concluzia că nu alcoolul în sine este cel care produce această stare, ci procesul de descompunere al alcoolului.

Află mai multe despre timpul probabil pe vremea.apropo.ro

Atunci cănd bem, ficatul generează o enzimă numită alcohol dehydrogenase (ADH) care transformă etanolul în acetaldehidă. Paul următor este transformarea acetaldehidei (cu ajutorul altei enzime, aldehyde dehydrogenase - ALDH) în acetat.

În timp ce acetatul nu este dăunător organismului, expunerea la cantităţi mari de acetaldehidă este cea care cauzează starea de mahmureală - greaţă, dureri de cap, etc.

Plecând de la acest lucru, cercetătorii de la Universitatea Sun Yat-Sen din Guangzhou au testat 57 de băuturi - ceaiuri, băuturi calde pe bază de extracte de plante, bături acidulate - pentru a vedea cum afectează acestea acţuinea enzimelor ADH şi ALDH.

Astfel, o băutură avănd la bază seminţe de cânepă a prelungit procesarea etanolului de către ADH şi a inhibat acţiunea ALDH, ducănd la prelungirea stării de mahmureală.

Şi acum vestea bună: cea mai eficientă metodă de a scăpa rapid de mahmureală este să bei Sprite, sau alte băuturi bazate pe lămâie sau lime!


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
dailymail.co.uk
Sursa-foto:
dailymail.co.uk
Taguri:
mahmureala, tratament, bautura
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • Laptele proaspăt face bine la mahmureală Laptele proaspăt face bine la mahmureală

    Scufiţa Roşie zăcea beată moartă într-un şanţ la marginea pădurii, după o petrecere la casa piticilor.

  • Cum scăpăm de mahmureală Cum scăpăm de mahmureală

    După o noapte în care alcoolul a fost printre ingredientele de bază, nutriţioniştii oferă câteva soluţii la îndemâna fiecăruia pentru a combate eficient efectele excesului de alcool.

  • Cum trateaza romanii mahmureala? Cum trateaza romanii mahmureala?

    Romanii habar n-au cum trebuie sa scape de mahmureala, ghidandu-se inca dupa mituri din popor, arata un studiu dat publicitatii recent.