toate sectiunile

Ce conţine geanta reginei Elisabeta a II-a

19 iun 2013, 1274 afisari

Elisabeta a II-a are o colecţie de 200 de genţi, unele vechi de 40 sau 50 de ani, şi este foarte ataşată de aceste accesorii care conţin cele mai dragi obiecte ale sale.

Ce conţine geanta reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a este fără îndoială una dintre cele mai remarcabile personalităţi din lume la ora actuală. În 2012, regina Marii Britanii a sărbătorit Jubileul de Diamant, care a marcat împlinirea a 60 de ani de la încoronarea ei, iar milioane de oameni din lumea întreagă îi urmăresc cu interes apariţiile publice pentru a-i admira ţinutele şi a se inspira din ele.  
 

În continuare vă prezentăm câteva detalii pe care nu le ştiaţi despre obiceiurile reginei, mai precis despre obiectele de care ea este ataşată şi pe care le poartă mereu în geantă.

Elisabeta a II-a are o colecţie de 200 de genţi, unele vechi de 40 sau 50 de ani. În mod normal ea nu introduce în poşetă bani, carnet de CEC-uri, carduri bancare, chei sau paşaportul, însă este nedezlipită de un cârlig în forma literei S cu care îşi securizează de fiecare dată geanta.

Regina Elisabeta are peste 200 de genti

Pentru că este superstiţioasă, Elisabeta a II-a poartă diferite amulete norocoase, multe dintre ele primite de la copiii săi, Charles, Anne, Andrew şi Edward. Acestea au diferite forme, dar în mare parte respectă o tematică ecvestră.
 
Ca orice mamă mândră, regina ţine în geantă şi poze de familie. Una dintre favoritele ei este cea în care apare Prinţul Andrew după ce revenise cu bine din războiul din Falklands, în 1982, unde servise ca pilot de elicopter în Marina Regală Britanică.
 
Alte obiecte de care suverana britanică este nedespărţită sunt un tub cu bomboane mentolate, un pachet cu dropsuri pentru animalele ei de companie şi câteva integrame extrase zilnic din ziare de servitorii ei.
 
Regina foloseşte un stilou pentru a scrie şi urăşte pixurile atât de mult încât le interzice celor din jurul ei să le folosească.
 
Alt accesoriu pe care îl preţuieşte foarte mult este o mini-trusă de machiaj metalică pe care Prinţul Philip i-a făcut-o cadou la nuntă. Regina foloseşte această trusă de 60 de ani şi o deschide pentru a-şi verifica sau împrospăta machiajul înaintea apariţiilor publice.

Regina prefera gentile cu culori inchise

Nedorind să piardă niciun moment important, Elisabeta mai poartă în geantă un mini-aparat foto pe care îl foloseşte uneori pentru a face ea însăşi poze pentru albumul personal. Alături de acesta se află o oglindă, un briceag, o agendă, o pereche de ochelari de soare, o pereche de ochelari pentru citit şi un jurnal.

Iată, deci, că geanta reginei este foarte încăpătoare, dar pentru plimbări ea foloseşte o geantă mai mică.

Firma Launer, cu sediul în Londra, este furnizorul său oficial de 40 de ani încoace. Realizate manual la o fabrica din Walsall, poşetele din piele de viţel, struţ sau aligator costă între 500 şi 1.000 de lire sterline fiecare şi au diferite culori. Regina preferă totuşi genţile cu nuanţe închise, dar nu cumpără astfel de accesorii frecvent pentru a le schimba odată cu pantofii, aşa cum fac multe persoane publice.
 
În 1991, suverana britanică a vizitat fabrica de genţi din Walsall pentru a vedea procesul de realizare al accesoriilor şi pentru a vorbi cu specialiştii de acolo.

Regina este nedespartita de geanta ei

Regina este foarte ataşată de geanta sa, care pentru o femeie reprezintă un "uter simbolic", conţinând toate obiectele ei dragi, şi o face să se simtă în siguranţă. Singurul loc în care Elisabeta nu poartă geanta este Balmoral, castelul ei din Scoţia, unde este înconjurată de amintiri plăcute şi se simte foarte bine.
 
Conţinutul, aspectul şi confortul nu sunt, însă, singurele avantaje ale genţii regale. Regina o foloseşte şi pentru a transmite mesaje codificate servitorilor şi oaspeţilor săi. De pildă, când regina îşi pune geanta pe masă înseamnă că evenimentul la care participă se apropie de final. În timpul plimbărilor, ea "scapă" geanta într-un anumit fel pentru a da de înţeles că este gata de plecare, iar cineva din staff-ul ei apare pentru a continua dialogul cu interlocutorul său. Dacă regina pune geanta pe podea în timpul unui banchet, ea le transmite subalternilor că persoana de lângă ea este plictisitoare şi, din nou, un servitor apare pentru a-i lua locul reginei când preferă să plece. Celor din jur le place să vadă că poşeta Elisabetei se află la încheietura braţului sau îndoit, în timp ce mănuşile sunt ţinute cu mâna cealaltă. Atunci ei ştiu că totul este bine şi că regina este relaxată.

În iunie 2006, în timpul celebrării celei de-a 80-a aniversări, Elisabeta a admis importanţa poşetei sale, care a şi fost onorată în cadrul unei piese de teatru la care au asistat peste 50 de vedete, numite "The Queen’s Handbag".

 

 


Autor:
Gabriela Voicu
Taguri:
elisabeta a ii-a, geanta, poseta
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema