toate sectiunile

"Carrie": Julianne Moore, într-un rol remarcabil

18 oct 2013, 9 afisari

"Carrie", un film horror inspirat de romanul clasic al lui Stephen King, a fost lansat pe marile ecrane româneşti şi rulează în cinematografele din toată ţara începând din acest weekend.

"Carrie": Julianne Moore, într-un rol remarcabil

"Carrie", un film horror zguduitor inspirat de romanul clasic al lui Stephen King, a fost lansat pe marile ecrane româneşti şi rulează în cinematografele din toată ţara începând din acest weekend.

Filmul este un remake al versiunii din 1976 a lui Brian De Palma, prin intermediul căruia regizoarea Kimberly Peirce a transpus în era internetului povestea adolescentei respinse de cei din jur - nu sunt puţine cazurile în care hărţuirea pe internet  a determinat sinucideri în rândul tinerilor. Pe de altă parte, rolul impecabil al actriţei Julianne Moore este cu siguranţă un motiv solid pentru a urmări filmul.

Carrie White (Chloe Moretz) este o adolescentă care descoperă că timiditatea ei ascunde puteri telekinetice nebănuite, pe care le poate folosi pentru a se proteja de cei din jurul său. Aflată într-un permanent conflict cu mama sa, Margaret (Julianne Moore), care încearcă să-şi vindece fiica de puterile supranaturale prin religie, adolescenta se revoltă. Confuză şi dornică de a scăpa de regulile stricte impuse, Carrie începe să-şi folosească puterile telekinetice în scopuri negative şi dezlănţuie întâmplări cu efecte dezastruoase.

"Carrie" (trailer)

În primul ei rol matur, Chloe Moretz joacă intens şi puternic, dovedind că talentul ei completează măiestria actoricească a celebrei Julianne Moore.

Kimberly Peirce motivează importanţa alegerii unei actriţe adolescente pentru rolul principal, care însă să poată reda complexitatea şi dramatismul unui astfel de rol: "Chloe era la vârsta la care începea să experimenteze tocmai trăirile prin care trece Carrie, însă provocarea pentru ea a fost să înţeleagă părţile dificile ale vieţii şi să iasă din lumea familiei ei iubitoare, ca să poată intra perfect în lumea conflictuală. Inocenţa şi candoarea adolescentină, alături de începutul anilor de rebeliune formează coloană vertebrală a personajului Carrie, aşadar o veţi vedea pe Chloe transformându-se chiar sub ochii voştri”, afirmă regizoarea.

Cu scene terifiante şi pe alocuri, sângeroase, filmul oferă fanilor horror o călătorie printr-o poveste fascinantă, plină de semnificaţii ascunse, misterioasă şi dramatică.

 


Autor:
Gabriela Voicu
Taguri:
carrie, filme, cinema, roman
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!