toate sectiunile

Cannes 2015: Scurtmetraje româneşti la Short Film Corner

1 apr 2015, 63 afisari

Asociaţia Secvenţe a anunaţ scurtmetrajele care vor face parte din programul Romanian Short Waves, ce vor participa la Short Film Corner secţiune non-competitivă a Festivalului de Film de la Cannes.

Cannes 2015: Scurtmetraje româneşti la Short Film Corner

Cele 16 filme de scurt-metraj selectate pentru ediţia din acest an a programului Romanian Short Waves sunt:

Ecouri – R: Dumitru Grosei

Omuland – R: Matei Branea

Două maluri – R: Diana Munteanu

Verigheta – R: Gabriel Achim

Ninel – R: Constantin Popescu

N-ai fost acolo – R: Ioana Agatha Paltinel

Imobil – R: Besenyei Katalin

Lumina firavă – R:Florina Dumitrache

Lag – R:Anton Groves & Bogdan Orcula

Blue spring – R: Andreea Bortun

Micul tată – R: Ioana Turcan

Dumneavoastră, tu – R: Bogdan Olteanu

Fereastra – R: Georgiana Moldoveanu

This time, last year – R: Ana Savin

Puzzled – R: Tudor Botezatu

Cristian – R: Doina Rusti

„Am primit un număr record de scurt-metraje în acest an, mai precis peste 60 de propuneri. Suntem bucuroşi că anul acesta vom prezenta la Cannes şaisprezece scurt-metraje româneşti ce se remarcă prin prospeţimea limbajului, performanţă şi tehnică regizorală. Filmele realizate de studenţi au ocupat un loc important in selecţie, astfel că o parte din producţiile selectate provin de la şcoli de cinema de renume din Bucureşti, Cluj, Paris sau New York. Avem şi producţii independente, programul susţinând în mod special aceste filme, dar avem şi nume de regizori consacraţi şi sperăm că toate aceste filme vor avea, plecand de la Cannes, o viaţă lunga în festivaluri.”, a declarat Dan Burlac, iniţiatorul şi directorul Programului Romanian Short Waves.

Din programul Romanian Short Waves 8 care va însuma aproximatix 200 de minute de film, o proiecţie specială de 110 minute va avea loc marti, 19 mai, începând cu orele 11.30, în Palatul Festivalului.

Romanian Short Waves este un program produs de Asociaţia Secvenţe şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei şi Institutul Cultural Român. Lansat în anul 2004, Short Film Corner este un eveniment adresat exclusiv industriei cinematografice. Secţiunea oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea de a-şi prezenta filmele selecţionerilor de festivaluri, agenţilor, cumpărătorilor şi de a pune bazele unor viitoare colaborări.

La ediţia din 2015 au fost înscrise 3.467 de scurtmetraje din 107 de ţări, scurtmetraje care au înregistrat peste 21.000 de vizionări în cadrul proiecţiilor din săli şi a bibliotecii virtuale.

Short Film Corner este conceput ca o piaţă pentru filmele de scurtmetraj şi de aceea, participarea nu echivalează cu o selecţie în cadrul secţiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
cannescourtmetrage.com
Taguri:
cannes, filme, scurtmetraj
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema