toate sectiunile

Călătoriile îţi pot îmbunătăţi viaţa sexuală

15 oct 2013, 143 afisari

Un studiu realizat de Asociaţia de Turism din SUA a descoperit că acele cupluri care călătoresc împreună au relaţii mai bune şi sex mai satisfăcător decât cei care nu călătoresc.

Călătoriile îţi pot îmbunătăţi viaţa sexuală

„Cuplurile care călătoresc împreună au relaţii mai sănătoase, mai fericite, comparativ cu cei care nu călătoresc împreună”, a declarat Roger Dow, preşedinte şi CEO al Asociaţiei de Turism din SUA.

Studiul a intervievat 1100 de adulţi şi a constatat că ideea de a călători poate stimula romatismul, deoarece oferă timp cuplurilor să vorbească, să se reconecteze şi să împărtăşească experienţe noi. Poate fi, de asemenea, o schimbare de peisaj şi o pauză de la rutina care implică copiii, treburile obişnuite şi programele încărcate.

„Ceea ce ştiam până acum anecdotic, acum am dovedit prin cercetări autorizate: călătoriul are efecte pozitive asupra relaţiilor”, a spus Dow.

Concluziile sondajului includ:

  • Călătoritul stimulează romantismul. O majoritate covârşitoare de 83% dintre cuplurile care călătoresc împreună au spus că romantismul este viu în relaţia lor, în timp ce 72% au declarat că atunci când călătoresc se simt inspiraţi pentru romantism;
  • Cuplurile preferă să meargă într-o scurtă călătorie decât să îşi facă schimb de cadouri. Aproape 63% dintre cuplurile intervievate au declarat că o evadare scurtă are mai multe şanse să aprindă romantismul decât un cadou;
  • Călătoritul împreună îmbunătăţeşte sexul. Mai mult de trei sferturi dintre respondenţii care călătoresc împreună sau un procent de 77% au declarat că au o viaţă sexuală bună, comparativ cu doar 63% dintre cei care nu călătoresc împreună. Aproximativ 28% dintre cupluri au spus că viaţa lor sexuală s-a îmbunătăţit după ce au călătorit împreună. Aproape 60% dintre cupluri au declarat că a fi intimi este un motiv important pentru a călători împreună.


Autor:
Enache
Sursa:
bbc.com
Sursa-foto:
bbc.com
Taguri:
cupluri, relatii, imbunatatire, sex, turism, viata sexuala, fericire
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema