toate sectiunile

Vrei să trăieşti mai mult? Locuieşte la înălţime!

27 mai 2013, 545 afisari

Oamenii de ştiinţă au afirmat că pe măsură ce etajul la care locuieşti este mai sus, cu atât mai mare este şi speranţa ta de viaţă.

Vrei să trăieşti mai mult? Locuieşte la înălţime!

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Berna, Elveţia, şansele de a muri de boli pulmonare grave au fost cu 40% mai mari în rândul locuitorilor care au locuit la parter, comparativ cu cei care locuiesc la etajul opt sau mai sus.

Cercetătorii au spus, de asemenea, că decesele cauzate de bolile cardiace au fost cu 35% mai numeroase în cazul celor care au locuit la etaje inferioare.

Aceştia spun că un motiv care ar explica acest lucru ar putea fi faptul că persoanele care locuiesc în blocuri-turnuri au mai multe şanse să urce scările, ceea ce ar contribui la starea lor fizică, în timpul ce poluarea aerului şi bunăstarea ar putea fi, de asemenea, factori de luat în considerare.


Autor:
Enache
Sursa:
news.com
Sursa-foto:
rentenna.com
Taguri:
inaltime, locuinta, crestere, speranta, viaţă, sănătate
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • Bahmu s-a iubit cu Viorel Lis? Bahmu s-a iubit cu Viorel Lis?

    Prima soacră a Adrianei Bahmuţeanu a afirmat că vedeta ar fi avut o relaţie cu Viorel Lis şi că ar fi plecat de acasă, de la fiul sau, soţul de atunci al brunetei, pentru cel care era la vremea respectivă edilul Capitalei.

  • Populaţia Australiei a ajuns la 23 de milioane Populaţia Australiei a ajuns la 23 de milioane

    În această seară populaţia Australiei va ajunge la 23 de milioane, potrivit „ceasului populaţiei” al Biroului Australian de Statistică.

  • Jennifer Aniston este însărcinată! Jennifer Aniston este însărcinată!

    Revista americană Star anunţă pe coperta noului număr că actriţa Jennifer Aniston este însărcinată pentru prima dată.