toate sectiunile

TEST: Cât de stresat eşti?

23 oct 2013, 5975 afisari

Profesorul japonez de psihiatrie Akiyoshi Kitaoka a conceput o serie de imagini prin intermediul cărora o persoană îşi poate evalua rapid gradul de stres.

TEST: Cât de stresat eşti?

Profesorul japonez de psihiatrie Akiyoshi Kitaoka, de la Universitatea din Kyoto, a conceput o serie de reprezentări grafice prin intermediul cărora o persoană îşi poate evalua rapid gradul de stres.

Pe scurt: cu cât nivelul de stres este mai ridicat, cu atât puterea de concentrare scade. Iar acest lucru se poate determina rapid, privind imaginile care urmează.

Vezi mai multe imagini

Dacă ai senzaţia că “imaginile se mişcă încet”, înseamnă că eşti încordat. Dacă imaginile se mişcă rapid, înseamnă că eşti extrem de stresat. Dacă imaginile “nu se mişcă”, înseamnă că nu eşti stresat.

Ştiai că o plimbare prin pădure te poate ajuta la gestionarea nivelului de stres, reduce hipertensiunea şi ajută în lupta împotriva bolilor de inimă? 

 


Autor:
Gabriela Voicu
Sursa:
Webcultura
Sursa-foto:
Webcultura
Taguri:
stres, test, profesor
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
 • gabrielagabriela 25 oct 2013

  are dreptate cu cat sunt mai stresata cu atat ma concentrez mai greu

  « Raspunde
 • papagalu 23 oct 2013

  aiurea...mare timpenie...dak beau cinci beri si juma de kil de tuica vad ca misca si winnetou.cum asta nu am facut,privind in centrul imaginii sau focalizind pe imagine eventual cu o pereche de ochelari,iluzia optica este diminuata.asa ca nu sunt stresat.* maca.

  « Raspunde
 • d(r)acul liber 23 oct 2013

  Cu Japonezii ne-am convins in cele din urma atunci cand a avut loc incidentul Fukushima... Au construit intr-o zona ca )R@cu' si au gestionat evenimentele ulterioare ca )R@cu' . Marele merit al acestei natii este tenacitatea, din pacate dusa la extrem... si spiritul de sacrificiu dedicat unei cauze considerate de ei nobila (onoarea feudalului, a firmei, a imparatului). Ce au neglijat ei, din filosofia orientala, este ECHILIBRUL. Japonia este profund dezechilibrata.

  « Raspunde
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!