toate sectiunile

Numele hilar din cauza căruia unui bărbat i-a fost refuzată reînnoirea paşaportului

4 feb 2014, 872 afisari

Un englez pasionat de tatuaje care şi-a schimbat numele într-o expresie a fost respins când a vrut sa îşi reînnoiască paşaportul.

Numele hilar din cauza căruia unui bărbat i-a fost refuzată reînnoirea paşaportului

Un englez pasionat de tatuaje care şi-a schimbat numele în "Ink Land King Body Art The Extreme Ink-Ite" a fost respins când a vrut sa îşi reînnoiască paşaportul.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Britanicul activist în vârstă de 34 de ani din Birmingham se numea iniţial Mathew Whelan şi este poreclit acum "Body Art". În 2009 el a decis să îşi schimbe numele într-o frază, iar dacă acesta i-a fost aprobat pentru a apărea pe carnetul său de conducere, oficialii de la Oficiul Paşapoartelor au refuzat să îi elibereze un document nou când au auzit cum îl cheamă. El îsi mai schimbase o dată numele în 2007. 

Mathew Whelan

Bărbatul se simte discriminat şi consideră că i-au fost încălcate drepturile după ce organul emitent al paşaportului i-a transmis că îi poate accepta doar numele cu care s-a născut.

Un reprezentant al Oficiului Paşapoartelor a explicat că atunci când o persoană îşi schimbă numele într-o expresie, aceasta nu ar trebui să fie înregistrată oficial la categoria datelor personale dintr-un paşaport, potrivit regulamentului.

Body Art vrea să conteste decizia oficialilor, chiar dacă până şi tatăl său este de partea legii.


Autor:
Gabriela Voicu
Sursa:
Daily Mail
Sursa-foto:
Daily Mail
Taguri:
pasaport, nume, tatuaje
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema