toate sectiunile

Un tribunal elveţian a anulat o datorie a unui fermier către Biserică, veche de 655 de ani

10 ian 2013, 377 afisari

Tribunalul din cantonul Glarus a "şters cu buretele" o datorie anuală de 70 de franci elveţieni pe care un fermier şi urmaşii săi o plăteau Bisericii catolice Naefels încă din anul 1357.

Un tribunal elveţian a anulat o datorie a unui fermier către Biserică, veche de 655 de ani

Datoria, veche de 655 de ani, a fost instituită după ce un anume Konrad Muller a comis o crimă. Pentru a-şi salva sufletul şi a preîntâmpina răbunarea rudelor victimei sale, Muller a donat bisericii o candelă şi a jurat că va asigura fondurile ca aceasta să fie aprinsă "pentru eternitate". Mai mult, în cazul în care nu se va achita de obligaţie, Biserica avea dreptul să îi ia pămăntul.

"Indemnizaţia" a fost plătită întotdeauna la timp de urmaşii lui Muller, până când parohia Naefels a vrut să înregistreze oficial înţelegerea. Actualul urmaş al lui Muller s-a împotrivit, astfel că parohia l-a dat în judecată.

Numai că parohul nu a luat în calcul şi proverbul "Nemulţumitului i se ia darul" şi s-a trezit că justiţia a anulat în totalitate datoria, motivând că obiceiurile din secolul al 14-lea sunt expirate.


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
telegraph.co.uk
Sursa-foto:
telegraph.co.uk
Taguri:
elvetia, tribunal, datorie, biserică
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • saul 22 apr 2013

    ...PATRIA si POPORUL-Starea Natiunii-Raportul-Dosar-Caz...Cei rai si vicleni,perversii,strainii si"pretenii"lui Eminescu robesc,exploateaza Averea+Avutia +rezervele+resursele TARII. Evele faine sunt corupte si ciorsaite.Copii sunt intoxicati si la propriu si la figurat.Batranii sunt stresati,surmenati economic-financiar.Maturii sunt manipulati,indusi in eroare...Iar DIABOLICII o ciocoiesc prin locatii de lux -3,4,5,7 STELE,profitand de prostia,frica si viciile noastre. RUSINEEE,NENOROCIREEE,JALE

    « Raspunde
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!