toate sectiunile

Top 23 animale despre care nu ştiai că există (Poze)

31 mai 2013, 5942 afisari

Pe cât este lumea de mare, pe atât de mult sunt şi necunoscutele ei. Vă prezentăm acum o galerie cu animale pe care nu le vezi la tot pasul...

Top 23 animale despre care nu ştiai că există (Poze)

1. Babirusa sau porcul-cerb provine dintr-o familie de porci din Wallacea, din insulele Indoneziene Sulawesi, Sula şi Buru.

 babirusa

2. Cyphonia Clavata sau puricele de copac are un aspect ciudat de parcă o furnică i-ar creşte în cap. Este unh camuflaj ce-l apără de prădători

clavata

3. Cârtiţa-şobolan fără păr pare un animal dezgustător, dar este de un real folos oamenilor. Se fac numeroase teste medicale pe acest tip de rozătoare, despre care s-a constatat că este rezistent la cancer. Animalele nu simt durere pe piele, nu vâd bine, au picioare scurte şi subţiri, şi trăiesc muţi ani.

naked mole rat

4. Patagonian mara seamănă mult cu iepurele de câmp, este ierbivor, şi se întâlneşte în Argentina.

mara

5. Armadillos Roz sau Tatu Roz - Micul Blindat, ambii mamifere cu armură dormată din plăci oasoase şi cornoase mobile.

pink fairy

6.  Câinele raton sau Tanuki vine din estul Asiei, şi seamănă mult cu un raton, dar nu are legătură cu el. Tanuki sunt buni când vine vorba de căţărare.

racoon dog

7. Maimuţa cu nasul cârn se întâlneşte în Asia, şi se poate observa de unde le vine şi denumirea. Le place să trăiască în păduri izolate, şi le place să scoată o varietate de sunete singure sau în grupuri.

monkey

8.  Căprioara Muntjac cunoscută şi drept căprioara care latră. Este una dintre cele mai bătrâne specii de căprioare ce au apărut în urmă cu 15-35 milioane de ani în urmă.

rad muntjak

9. Delfinul balenă, un mamifer ce trăieşte în apele reci din emisfera sudică. Sunt buni înotători, nu au dinţi vizibili şi nici aripioare dorsale. Sunt recunoscători şi le place să facă salturi în apă.... la nesfârşit.

wale dolphin

10. Cârtiţa cu nasul stea trăieşte în nord-estul Statelor Unite ale Americii şi în estul Canadei. Se hrăneşte cu insecte, moluşte, mici nevertebrate şi viermi. Înfăţişarea hidoasă o dau cele 22 de tentacule roz şi cărnoase ataşate la capătul botului.

star nosed mole

11. Sunda Colugo sau lemurul zburător Sunda cunoscut şi sub denumirea de lemurul zburător din Malaezia - nu este cu adevărat un lemur şi nici nu poate zbura, ci doar alunecă în timp ce sare din copaci, locul unde el locuieşte. Se hrăneşte cu părţile moi ale plantelor şi trăieşte în zona sud-estică a Asiei.

sunda

12.  Muscarul Regal din Amazon se remarcă prin coroana de pene viu colorată şi îşi face cuiburi imense pe ramurile copacilor din apropierea râurilor.

flycatcher

13. Dhole sau câinele sălbatic asiatic sau indian şi este un animal sociabil. Trăieşte în haită, vânează mamifere, inclusiv porci mistreţi sau tigri, pe care le oboseşte iar când le prinde le sfâşie cu dinţii.

dhole

14. Lupul cu coamă seamănă cu o vulpe cu picioarele mai lungi, care s-au adaptat mediului în care trăieşte - pădurile sau tufişurile sud africane.

maned wolf

15. Căprioara cu smoc - denumirea provine de la ciuful din mijlocul frunţii. Este un animal solitar, trăieşte în pereche şi în zone bine ascunse. Masculii au o pereche de canini proeminenţi.


deer

16. Crabul Yeti a cărui denumire provine de la ghearele şi picioarele bine acoperite cu păr. Îi seamănă personajului celebru Yeti.

crab

17. Zebra Duiker trăieşte în Coasta de Fildeş precum şi în alte zone ale Africii. Seamănă cu o mică antilopă ce are dungi precum o zebră.

zebra

18. Fossa este cel mai mare carnivor al Madagascarului. Se poate căţăra cu uşurinţă în copaci sau să sară dintr-unul în altul. Se hrăneşte cu lemuri.

fossa

19.  Genenuk sau Gazela lui Waller este o specie de antilopă cu gâtul lung, ca de girafă, din Africa de Est, Kenia sau Tanzania.

gerenuk

20.  Delfinul din specia Irrawaddy trăieşte în apele Golfului Bengal şi în Asia de Sud-Est. Este înrudit cu balena ucigaşă.

delfin

21. Mreana este un parazit care se hrăneşte cu sângele altor peşti. Are corpul alungit şi capul ca o ventuză şi nişte dinţi fioroşi. Mreana există de peste 300 de milioane de ani.

lamprey

22. Makhor sau capra sălbatică pe care o găsim în Afganistan şi Pakistan. La ora actuală mai există circa 2.500 de exemplare, fiind o specie declarată pe cale de dispariţie. Specific acestui animal este faptul că atunci când mănâncă face o spumă albă la gură, care este colectată de localnici după ce se usucă şi pe care o folosesc la vindecarea muşcăturii de şarpe.

markhor

23. Pasărea secretar sau pasărea destinului are o lungime între 1,25 şi 1,50 cm şi o greutate maximă de 4 kilograme. Anvergura aripilor este de 2,10 cm. Se hrăneşte cu şerpi, amfibii, şopârle, rozătoare sau păsări.

pasare


Autor:
Carmen Ulian
Sursa:
izismile.com
Sursa-foto:
izismile.com
Taguri:
animale, top, cele mai, bizare, ciudate, lume, caprioara, galerie, cancer, sobolan, delfin, specie
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
 • 17 întrebuinţări pentru vodkă 17 întrebuinţări pentru vodkă

  Vodka nu este destinată doar pentru a potoli setea, ci are şi alte câteva întrebuinţări mai mult sau mai puţin casnice. Despre ce este vorba.

 • 32 de imagini cu femei atacate de animale 32 de imagini cu femei atacate de animale

  Probabil că fiecare dintre noi ar reacţiona ciudat dacă ar primi o "ventuză" de la un elefant sau o pasăre ar încerca să ne fure sandvişul, însă cred că majoritatea, dacă nu chiar toţi, nu am deveni isterici atunci cănd suntem în preajma unui pisoi sau a unui purcel.

 • A încercat să jefuiască o bancă, crezând că este invizibil! A încercat să jefuiască o bancă, crezând că este invizibil!

  De mici copii suntem învăţaţi să nu avem încredere în străini, şi marea majoritate aşa şi facem. Din nefericire, există şi oameni care cred orice şarlatan, mai ales dacă acesta pretinde că este... vrăjitor!

COMENTARII Comenteaza
 • gfdsukdut 3 iun 2013

  pt Cosmin: nu stiu daca despre dhole e vorba, insa prin India sunt intr-adevar nu stiu ce animale care ataca tigri in haita

  « Raspunde
 • Cristi 1 iun 2013

  Un reportaj bun,mi-a placut chiar daca s-au facut unele greseli.Nimeni nu e perfect :)

  « Raspunde
 • Cosmin 31 mai 2013

  13. Dhole sau câinele sălbatic asiatic sau indian şi este un animal sociabil. Trăieşte în haită, vânează mamifere, inclusiv porci mistreţi sau tigri, pe care le oboseşte iar când le prinde le sfâşie cu dinţii.


  vaneaza TIGRI?:)))

  « Raspunde
 • oricine 31 mai 2013

  (Pasărea secretar sau pasărea destinului are o lungime între 1,25 şi 1,50 cm şi o greutate maximă de 4 kilograme. Anvergura aripilor este de 2,10 cm. Se hrăneşte cu şerpi, amfibii, şopârle, rozătoare sau păsări.) Nu cm ca ar fi pasare colibri!!! e un vultur in toata regula (in m de la metrii)

  « Raspunde
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!