toate sectiunile

Cu ce prenume scandalos a vrut un cuplu să-şi boteze copilul

4 feb 2013, 972 afisari

Un cuplu suedez a vrut să îşi boteze copilul cu un prenume format din 43 de litere şi cifre!

Cu ce prenume scandalos a vrut un cuplu să-şi boteze copilul

Un cuplu suedez a vrut să îşi numească bebeluşul Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116. În cele din urmă, numele nu a fost înregistrat, deşi Suedia este o ţară destul de permisivă când vine vorba de prenumele de botez. Alte ţări, precum Islanda, sunt mult mai conservatoare. Aici, există un registru de 1.853 de nume de fată şi 1.712 nume de băiat, dintre care islandezii trebuie să aleagă.

Şi Germania este destul de conservatoare în privinţa prenumelor. Un cuplu de turci care a vrut să îşi boteze copilul Osama bin Laden şi a fost refuzat din motive lesne de înţeles. Oficialităţile au refuzat să înregistreze şi prenumele Matti, motivând că este prea... neutru. Iniţial a fost refuzat şi prenumele Berlin, dar oficialităţile s-au lăsat înduplecate după ce au aflat că fusese înregistrat prenumele London.

Ce nume i-ai pune copilului tău?

O fată din Noua Zeelandă, pe care părinţii au avut proasta inspiraţie să o boteze "Tatula Does The Hula From Hawaii", a avut de luptat în instanţă pentru a-şi modifica prenumele. Tot în Noua Zeelandă a fost înregistrat prenumele Number 16 Bus Shelter (Garajul De Autobuze Numărul 16), în schimb a fost refuzată înregistrarea prenumelor 4Real şi Yeah Detroit.

Marea Britanie şi SUA sunt şi mai permisive în materie de prenume. Conform lui Michael Sherrod, autorul cărţii "Cele mai urâte prenume", americani au ales pentru copiii lor prenume precum Semicolon (Punct Şi Virgulă), Cholera Plague (Plaga Holeră), Vagina (Vagin), Female (Femelă), Comma (Virgulă), Period (Punct), Noun (Substantiv), Mutton (Carne De Oaie).

Şi în România există prenume ciudate, inspirate de fotbalişti, mărci de maşini, băuturi, jargon de puşcărie etc.


Autor:
Gabriela Voicu
Sursa:
BBC
Sursa-foto:
BBC
Taguri:
nume, botez, copil
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!