toate sectiunile

Costumat în gorilă, un om a fost tranchilizat din greşeală!

5 iun 2014, 330 afisari

Un angajat al grădinii zoologice din Insulele Tenerife, care lua parte la un exerciţiu de simulare al evadării unei gorile, a fost împuşcat, luni, din greşeală, de medicul veterinar al instituţiei.

Costumat în gorilă, un om a fost tranchilizat din greşeală!

Angajaţii gădinii zoologice  Loro Parque Zoo din Tenerife au efectuat, luni, un exerciţiu menit a verifica măsurile luate în cazul în care o gorilă ar evada.

Exerciţiul, pe care trebuie să-l facă toate grădinile zoologice din lume, constă în prinderea animalului cu plase, imobilizarea lui urmată de simularea tranchilizării şi transportarea înapoi în cuşcă. Animalul care evadează este, de obicei, un angajat al grădinii zoologice, îmbrăcat într-un "costum" de gorilă.

Din nefericire, conducerea grădinii zoologice a uitat să anunţe una dintre cele mai importante persoane, medicul veterinar.

Acesta, văzând cum colegii săi încearcă să pridă o "gorilă", nu a stat pe gânduri şi dorind să ajute, a tras o săgeată cu tranchilizant în animal.

Angajatul de 35 de ani, care a primit o doză serioasă de tranchilizant, destinată unui animal de 200 de kilograme, a fost transportat de urgenţă la spital, unde a primit îngrijiri medicale şi acum se simte bine. 

Săgeţile cu tranchilizat sunt umplute cu o substanţă care, atunci când este injectată, produce sedarea aproape instantanee a animalului.


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
dailymail.co.uk
Sursa-foto:
dailymail.co.uk
Taguri:
gradina zoologica, tenerife, gorila, evadare, exercitiu
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema