toate sectiunile

Vocea din spatele lui Mario, mascota Nintendo

20 feb 2014, 102 afisari

Odată ce l-ai întâlnit pe Mario, nu-l mai poţi uita. Mario este mascota dintotdeauna a jocurilor video Nintendo.

Vocea din spatele lui Mario, mascota Nintendo

Puţini mai sunt cei care nu cunosc cine dă viaţă personajului Mario, mascota Nintendo. Este vorba despre Charles Martinet, un actor american cunoscut, în principal ca fiind vocea lui Mario, dar şi a altor personaje precum Luigi, Wario, Waluigi, Toadsworth, Baby Mario, Baby Luigi şi alte câteva caractere din aceeaşi serie.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Martinet a început să lucreze cu Nintendo în 1990 la jocul ce avea să îl facă celebru. Printr-un sistem digital specific, personajul i-a împrumutat mişcările faciale, ale gurii, iar mai apoi şi vocea. Un sincron perfect.

Desigur, Martinet nu a fost singurul înscris la audiţiile pentru vocea lui Mario, ci ales dintre sute de candidaţi. Martinet nici măcar nu ştia cine este Mario, doar auzise de la prieteni că este vorba de un personaj pentru un joc dedicat celor mici.

mario

Regizorul l-a pus pe actor să spună o replică "Vorbeşte ca un instalator italian din Brooklyn". Ei l-au acceptat. Jocul video cu vocea lui Martinet pentru Mario a debutat în 1995 în Mario's FUNdamentals, dar şi mai cunoscut le este oamenilor din 1996 din jocul Super Mario 64.

Vocea lui a apărut şi în versiunile engleză şi japoneză ale jocului video. A mai făcut voce pentru Super NES, Super Punch-Out!!. , Vigoro din Sega's Dreamcast şi Nintendo GameCube - Skies of Arcadia. A mai fost vocea lui Homunculus in Konami PlayStation 2, Xbox şi jocul Windows - Shadow of Destiny, dar şi pentru Reader Rabbit şi The ClueFinders.

Charles Martinet a avut contracte pentru a-şi împrumuta vocea şi pentru reclame, desene animate, promovări, jocuri demo sau chiar a crainicului ce îl prezenta pe Pac Man Vs. în Nintendo GameCube.

via tare.ro

Charles Martinet a devenit o voce şi un personaj iubit în rândul fanilor jocurilor video. A avut câteva apariţii publice la care admiratorii au putut lua autografe sau s-au fotografiat cu el. Cum era şi de înţeles, Martinez merge cu regularitate la evenimentele care au legătură cu jocurile video.

Martinez a avut numeroase apariţii în filme şi televiziune, dar activitatea principală rămâne cea din jocurile video.

Toate melodiile din jocurile cu Mario au fost compuse de compozitorul japonez Koji Kondo.


Autor:
Carmen Ulian
Sursa-foto:
news.cnet.com
push-start.co.uk
Taguri:
nintendo, mario, super mario, jocuri video, jocuri online
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema