toate sectiunile

Record: Jocul "Call of Duty", încasări de un miliard de dolari în prima zi după lansare

7 nov 2013, 169 afisari

Producătorul de jocuri video american Activision Blizzard a anunţat ieri că a vândut într-o singură zi magazinelor specializate copii în valoare de 1 miliard de dolari ale noului său joc video, intitulat "Call of Duty: Ghosts".

Record: Jocul "Call of Duty", încasări de un miliard de dolari în prima zi după lansare

Acest lucru nu înseamnă neapărat că toate copiile au fost cumpărate de consumatorii finali, ci mai degrabă că magazinele au anticipat o cerere foarte mare.

Clik aici pentru vremea în detaliu. Vremea apropo

"Call of Duty", care a fost lansat în urmă cu zece ani, este unul dintre produsele vedetă ale companiei Activision Blizzard. Cel mai recent opus din această franciză, aşteptat cu mare nerăbdare de amatorii de jocuri video, a fost lansat oficial marţi la miezul nopţii.

Compania Activision Blizzard nu oferă însă cifrele despre copiile cumpărate efectiv de către consumatorii finali.

În ceea priveşte vânzările finale către consumatori, precedentul joc din franciza "Call of Duty", intitulat "Black Ops II", a avut nevoie în 2012 de 15 zile pentru a atinge plafonul de 1 miliard de dolari, însă "Grand Theft Auto V", un joc produs de compania concurentă Rockstar Games, a doborât acest record, în septembrie, având nevoie de doar trei zile pentru a depăşi acest prag simbolic.


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
mediafax
Sursa-foto:
mediafaxfoto
Taguri:
call of duty, joc video, încasări
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema