toate sectiunile

Campionatul mondial al jocurilor pe calculator, premiu de un milion de dolari

8 mar 2014, 162 afisari

Capitala mondială a jocurilor de noroc, Los Angeles, a devenit pentru câteva zile capitala jocurilor pe calculator. Sute de pasionaţi au venit aici din toate colţurile lumii pentru a asista la semifinala competiţiei mondiale a gamerilor.

Campionatul mondial al jocurilor pe calculator, premiu de un milion de dolari

Câştigătorii vor ajunge în finala organizată în Coreea de Sud, iar premiul cel mare este de un milion de dolari. Organizatorii spun că jocurile pe calculator au devenit deja pentru mulţi pasionaţi o slujbă în sine, una cu salarii de top.

Pentru că distracţie şi pentru că informaţie! Noi te placem, tu ne PLACI?

Competiţia din Los Angeles a pus faţă în faţă câte două echipe formate din cinci jucători fiecare. Jocul ales a fost unul de strategie, fiind îndrăgit de zeci de milioane de tineri din întreaga lume. Iar ceea ce pentru mulţi era până acum o activitate lipsită de orice utilitate a devenit în ultimul timp o slujbă foarte bine retribuită.

„Cu siguranţă, avem sponsori pentru jucători. Şi echipele au sponsori, precum şi Liga în ansamblu. Jucătorii din Ligă sunt plătiţi de către echipe, iar unii dintre ei pot câştiga salarii de şase cifre”, spune Whalen Rozelle, directorul unei companii de jocuri pe calculator.

Câştigurile tot mai mari i-au determinat chiar pe unii să renunţe la serviciile lor obişnuite.

„Este uşor de jucat, mai distractiv decât studiul, ceea ce în cele din urmă m-a pus în faţa unei alegeri în momentul în care am început să câştig destul de mulţi bani. Am început să intru în echipe şi am fost nevoit să aleg între jocurile pe calculator şi continuarea carierei în inginerie”, povesteşte Mitch Voorspoels.


Autor:
Marian Andrei
Sursa:
digi24.ro
Sursa-foto:
deviantart.com
Taguri:
jocuri, calculator, campionat, mondial, los angeles, coreea de sud
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
  • (P) DreamHack Bucharest Cosplay Contest (P) DreamHack Bucharest Cosplay Contest

    Anul acesta, Cosplay-ul va fi unul dintre concursurile oficiale la DreamHack. De asemenea, va fi şi unul dintre cele mai mari concursuri de acest fel din ţară, dacă nu chiar cel mai mare. Ne bazăm pe numărul extrem de mare de participanţi înscrişi - atât din ţară, cât şi din străinătate şi, nu în ultimul rând, pe valoarea mare a premiilor pe care le punem la dispoziţia câştigătorilor.

  • Vocea din spatele lui Mario, mascota Nintendo Vocea din spatele lui Mario, mascota Nintendo

    Odată ce l-ai întâlnit pe Mario, nu-l mai poţi uita. Mario este mascota dintotdeauna a jocurilor video Nintendo.

  • Flappy Bird mai poate fi jucat doar aici! Flappy Bird mai poate fi jucat doar aici!

    După ce dezvoltatorul jocului Flappy Bird a decis retragerea acestuia din App Store şi Google Play, Apropo.ro îţi dă şansa să joci acest joc!