toate sectiunile

E oficial! Ciocolata rotundă este mai dulce decât cea pătrată!

21 oct 2013, 195 afisari

Un nou studiu a relevat faptul că oamenii tind să asocieze formele rotunde cu gustul dulce şi formele unghiulare cu gustul amar.

E oficial! Ciocolata rotundă este mai dulce decât cea pătrată!

Potrivit omului de ştiinţă senzorial Charles Spence, oamenii fac asocieri consistente între proprietăţile formei. Şi generalizarea care a fost acum documentată de-a lungul unei serii de produse alimentare şi băuturi, susţine că dulcele este rotund, în timp ce amarul este unghiular.

Pentru acest studiu, participanţii au fost rugaţi să guste mostre de ciocolată cu conţinut diferit de cacao şi să noteze pe o scală modul în care ei cred că se reflectă gustul.

Spence şi echipa sa au constatat că ciocolata cu lapte Lindt extra cremoasă, ce conţine 30% cacao şi trufele de ciocolată cu lapte Cadbury Koko au fost mai puternic asociate cu formele rotunde.

În timp ce ciocolatele Lindt cu 70 şi 90% cacao au fost asociate cu forme unghiulare şi sunete clare.

Noul studiu a apărut după ce mulţi oameni s-au plâns că noul Cadbury Dairy Milk Bar, ale cărui colţuri au fost atenuate are un gust prea dulce, comparativ cu batoanele anterioare.

Apărând noul baton, purtătorul de cuvânt al Cadbury a afirmat că nu au existat schimbări de reţetă ale ciocolatei, dar au fost schimbate formele cu unele rotunde pentru a se topi în gură mai bine.


Autor:
Enache
Sursa:
business-standard.com
Sursa-foto:
eofdreams.com
Taguri:
ciocolata, asociere, produse, forme, gust
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema
COMENTARII Comenteaza
  • Nu exista comentarii
COMENTEAZA
Eroare: Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!