toate sectiunile

Romanii vor sa studieze la facultatile din Marea Britanie

27 mar 2010, 103 afisari

Tot mai multi tineri opteaza pentru studii superioare in strainatate. Numarul studentilor romani care invata in Marea Britanie a crescut cu 70% in ultimul an.

Romanii vor sa studieze la facultatile din Marea Britanie

Studentii romani opteaza din ce in ce mai mult pentru studiile universitare din strainantate si in special pentru cele din Marea Britanie. Numarul acostora din urma a crescut cu 70 la suta anul trecut, iar numarul total al studentilor din UE care invata in universitatile britanice a crescut cu 5 la suta, ajungand la 118.000, relateaza Daily Express.

Conform calculelor Agentiei pentru statistica in invatamantul superior, si numarul solicitantilor din Lituania si Letonia a crescut de aproape doua ori, ceea ce reduce sansele locuitorilor Marii Britanii de a obtine locuri de studiu.

Competitia va fi si mai acerba in 2010, luand in considerare faptul ca desfiintarea locurilor de munca ii obliga pe multi britanici sa se indrepte din nou catre cursurile universitare.

In bugetul prezentat in cursul acestei saptamani, Guvernul de la Londra a alocat fonduri pentru crearea a 20.000 de locuri suplimentare in invatamantul superior. Conform estimarilor, mai mult de 700.000 de persoane se vor inscrie la universitatii in toamna aceasta, insa aproximativ 220.000 de solicitari vor fi respinse.


Autor:
Adrian Tudor
Sursa:
Mediafax
Taguri:
studii superioare, marea britanie, studenti
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile
Citeste si alte articole pe aceeasi tema