toate sectiunile

Care a fost primul instrument muzical?

31 mai 2016, 4 afisari

Potrivit unui mit grec, Pan a inventat primul instrument muzical - fluierul păstorului. Într-o zi Pan a oftat printr-o trestie de pe malul unui rău şi şi-a auzit răsuflarea producând un sunet precum un bocet trist.

Care a fost primul instrument muzical?

Există o legendă privind acest lucru, dar este pură fantezie. Potrivit unui mit grec, Pan a inventat primul instrument muzical - fluierul păstorului. Într-o zi Pan a oftat printr-o trestie de pe malul unui rău şi şi-a auzit răsuflarea producând un sunet precum un bocet trist. Le-a rupt în lungimi inegale după care le-a legat împreună, rezultând primul instrument musical.

Adevărul este că nu putem da de urmă primului instrument muzical, deoarece toţi oamenii primitivi din întreagă lume par să fi făcut muzică într-un fel sau altul. Muzica avea o semnificaţie religioasă şi era împărtăşită de spectatori care dansau, aplaudau sau cântau. Legenda lui Pan cu trestia sugerează modul în care omul a avut prima idee de a face un instrument muzical. El poate să fi imitat sunetele naturii sau a utilizat articole din natură pentru a crea muzică.

Primele instrumente muzicale erau de tipul tobelor. Mai târziu, omul a început să inventeze instrumente muzicale pe bază de suflat, realizate din coarnele animalelor. Pe măsură ce omul şi-a antrenat urechea muzicală, a început să folosească trestia şi stuful pentru a crea tonuri mai calde şi mai delicate. Nu în ultimul rând, omul a descoperit cum să folosească corzile inventând harpă care la rândul ei a ajutat să fie dezvoltate şi alte instrumente. În Evul Mediu Cruciaţii au adus din călătoriile lor multe instrumente muzicale orientale. Acestea, combinate cu instrumentele folk deja existente în Europa, au dat naştere multor altor instrumente care sunt în zilele de azi folosite.


Autor:
Mia Nicolescu
Taguri:
instrument muzical, fluier
Urmareste Apropo.ro prin:
rss
mobile